• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Не мисля да водя спор с някой , който не може да направи разлика между усукване и запояване!
И да! Твоя метод става , но изисква доста повече познание и инструменти! И отново си е презапасяване , което явно си ти е професионално изкривяване и слава Богу , защото при твоята професия си трябва 300 % сигурност! Тук обаче става въпрос за печка , а не за АЕЦ!

Забравих да спомена , че свръзката ти е неразглобяема !
emergency_bg - специалист
прави сте че клемата е малка и се събира само един кабел. мога ли да свържа 2 кабела към контакта, а в котлоните да направя мост между нулата и заземяващия кабел? а при това положение с 1 клема ще свържа котлоните, а как да направя и скарата?
Стефан - майстор
Тани написа:
...И да! Твоя метод става , но изисква доста повече познание и инструменти! И отново си е презапасяване , което явно си ти е професионално изкривяване и слава Богу , защото при твоята професия си трябва 300 % сигурност! Тук обаче става въпрос за печка , а не за АЕЦ!

Забравих да спомена , че свръзката ти е неразглобяема !
Не знам дали е професионално изкривяване/ и друг път съм ти го казвал/, но в АЕЦ грешки не трябва да се допускат!!! Във форума има и други колеги от Козлодуй, които ще го потвърдят, надявам се.

Благодаря ти, че не ме отхвърли като вариант. И, връзката е разглобяема, но опира пак до познание и инструменти.
Тани - модератор
emergency_bg дай някаква снимка на фурмата там където се свързват кабелите са да видим какво можем да измислим!

Стефане , това за АЕЦ го написах с най-добри чуства и наистина го мисля! И винаги съм приветствал позитивните ти идеи . Споря с тебе , когато казваш как нещо НЕ МОЖЕ да стане! А от друга страна никога не съм се изказвал против факти. Това би било глупаво от моя страна! Споря с хора , които изказват мнения , които не могат да подкрепят с факти! Ако съм пропуснал някой факт или не съм разбрал нещо винаги съм се извинявал и съм си признавал грешките!
laary - специалист
В ПРАКТИКЕР има готови контакти за вградени фурни и котлони. Български са и са па 5 лева.
emergency_bg - специалист
така, ето я и развръзката: котлоните и скарата са включени и познайте.....работят :-D
ето как го направих - използвах тройна клема 6 квадрата, от едната страна влизат по двойки кабелите от уредите, съответно на първото място два кафеви, на второто два сини, на третото два жълто-зелени. направих мост от мостов кабел квадрат и половина от другата страна на клемата между синия и жълтозеления кабел и свързах към мрежата - фазата във кафевия кабел, а нулата във синия със моста.
благодаря за всички мнения, страхотно е че във форума можеш да получиш толкова бърз и адекватен съвет :)

п.с: в сряда трябва да приключат с монтажа на кухнята и да изпробваме скарата :2thumbs:
Тани - модератор
Какво имаш предвид под "готови контакти" аз полуготов контакт не съм виждал! Предполагам че това за което говориш въобще не е контакт. Може ли да се включи щепсел в него?
dimitar2s - специалист
Наричат го още твърда връзка. Монтира се на конзолна кутия, на мястото на контакт и всъщност е тройна лустер клема с защитен капак.
Препоръчва се при монтаж на по-мощни уреди.
emergency_bg - специалист
това е подходящо за моя случай, защото клемата ми е точно пред контакта, аз за момента увих цялата връзка с изолирбанд и тъй като е в шкафа със джолито /шкафа на релси за оцет, олио и т.н./ между връзката и движещата се метална част на джолито сложих още един гръб от същата плоскост за да няма опастност от допира да укъси.
мисля че направено по този начин е добре обезопасено. все пак къде се продават тези твърди връзки - има ли в бриколаж или практикер?
Тани - модератор
dimitar2s написа:
Наричат го още твърда връзка. Монтира се на конзолна кутия, на мястото на контакт и всъщност е тройна лустер клема с защитен капак.
Препоръчва се при монтаж на по-мощни уреди.
То така си се казва -твърда връзка! По скоро някои го наричат контакт и това е неправилно!
  • 1
  • 2

Тема "свързване на котлони и скара" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: