Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
МОЛЯ ВИ СЕ ПОМОГНЕТЕ НА ЕДИН ЦЯЛ ВХОД УМНИЦИ!!!
:? :?
Здравейте приятели от отбора на знаещите!!!Имаме си проблем--външната врата на входа е много стабилна,желязна,умерено тежка---но не се затваря сама.А нас ни мързи!!!!Освен това като я заключим вечер и си празнуваме нещо си,после трябва да слизаме 2-3-4-5 етажа за да я отворим и да си изпратим гостите.А това е изморително нещо и така изтрезняваме със всеки изпратен гост.Появи се идея за алуминиева врата-но със всички салтанати-звънци,домофони и др.излиза скъпо,към 1200 лв.а ние сме и бедни!!! :cry:
ПОМОГНЕТЕ!!!!Можем ли да поставим затварящ механизъм на входната врата да я затваря/тя тежи може би към20-30 кг може би/,а също така и електромагнитен насрещник за да я отваряме от домовете си???ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ИДЕИ
velsi - Почетен майстор
Може и двете. Ама само в случай, че не ви мързи да си го направите. :-D
ELEMENTAL - специалист
А по принцип имате ли прекарани кабели за домофонна инсталация?Щото и в най-старите блокове обикновено има прекарани такива още от времето като са строени.Ако няма тогава ще е по-трудно.....
Най-добре да наемете някоя фирма да ви сложи една домофонна уредба.Ще ви излезе към 300-400 лева.А за какво ви е алуминиева врата?И желязната става.
Palawnik - специалист
Ако е само за изпращане на гости, може и по-лесно да се направи.
1. От външната страна слагате "топка", а вътре си е с дръжка. Тогава не е задължително да се заключва, а само да се затвори. Така който влиза трябва да има ключ, а този който излиза ползва дръжката.
2. Сложното е да се накара вратата да се затваря след всеки. Вариантите са два или специален механизъм или да си направите нещо сами.
Преди време видях един интересен механизъм който може да струва десетина лева.
Използва се въже, две макари за простор и две халки за катинар. Едната халка се захваща за вратата, а другата за тежестта. Между тях се връзва въжето, което минава през ролките.
За тежест каквото измислите. Като се започне от метал (закупен от вторични суровини) и се стигне до няколко камъка (намерени по улицата).Каква да е тежината се установява опитно.
Ако използвате някаква цилиндрична тежест може да я скриете в метална тръба която пак може да намерите на вторични суровини.
За да не събуждате блока когато някой излиза може да сложите някакви гумени уплътнения, хем през зимата няма да духа.
Не е най-красивото нещо което съм виждал, но пък е евтино.
Варианта с алуминиева врата, затварящ механизъм и домфонна система е най-красив, ноооо и най скъп.
Тани - модератор
Вратата ви тежи нинимум 50 кг Затова ще са необходими по-скоро добри панти и ще може да ползвате старата врата!
javascript:emoticon(':headbash:')
kopfnuss
Сърдечно благодаря за подкрепата и идеите!!!!Някакви магазини,имена на механизми,да търся по-конкретно!!!!
Стефан - майстор
Тани написа:
Вратата ви тежи нинимум 50 кг Затова ще са необходими по-скоро добри панти и ще може да ползвате старата врата!
Съвсем наскоро правих две двукрилни врати на едно помещение, всяка от които тежи поне 300 кг. Всяко крило от тях мога да го затварям с лек натиск с кутрето си. Това се дължи на пантите. Конструирам ги като радиалноаксиален лагер, с поне 2 броя сачми/в зависимост от големината на тежестта/. Май някъде бях писал по въпроса, ама не се сещам в коя тема. При интерес мога да направя снимка на чертежа.
mien - специалист
За затварянето на вратата може да се сложи амортисорче от пета врата на кола,а ако има прекарани кабели се слага машинка за централно от кола да отваря бравата,тя е на 12в. и е компактна за монтаж.
Само давам идея :prost: :sauf:
Стефане, ако не ти е проблем опиши ми пантите за които споменаваш!!Мерси!!
lyki - специалист
Да ти предложа начина по който направихме вратата на нашата работилница .И тя е желязна и доста тежка , но за целта колкото е по тежка е по добре. просто самата панта е малко по нестандартна.
Най напред на струга изработихме женската и удебелението на мъжката като цяло ,а щифта отделно.После получената тръбичка срязваш но не перпендикулярно а под малък ъгал. Под същия ъгал изрязваш и другата панта . Заварени към касата по подходящия начин ,така че при отваряне леко се повдига по наклона на среза ,оставена без надзор от собствената тежест се връща в изходно положение.

Тема "входна врата-размисли и страсти!!! Проф.Вучков не участва!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: