Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Q - напреднал
Здравейте! Повреди ми се термозащитата от този тип:
Изображение

Едната "обувка" (нулата) се беше нагрявала вероятно заради хлабава връзка и с времето стопила леко защитата, която пък беше опряла в стената на корпуса нулевата пластина вътре на положение изключено... Повредената е 20А задейства се на 96 градуса. Намерих само 16А задействат се на 90 градуса от същия вид, италиански. Проблем ли ще е да я сменя с такава? Бойлерът е Елдом, предполагам не е над 3KW? Друг въпрос, сондата на защитата доста хлабаво влиза в дупката заедно с другата сонда (която не е спиралообразна, а просто прав проводник) на терморегулатора. Това нормално ли е? Благодаря на всички които могат да помогнат!
fikata - майстор
Проблем ли ще е да я сменя с такава?
Друг въпрос, сондата на защитата доста хлабаво влиза в дупката заедно с другата сонда терморегулатора. Това нормално ли е?
Не е проблем.Монтирай новата термозащита.
Тази сонда не може да влезе плътно.Винаги остава въздушна междина между нея и стената на отвора.
Q - напреднал
Мерси, сложих я. А за сондите, тази на терморегулатора я сложих първа до края (имала накрая удебелена част, не бях обърнал внимание) и после спираловидната на защитата докъдето можа да влезе. Това правилно ли е? Терморегулатора работи нормално, проверих го вече.
shadow__01 - майстор
Q написа:
Мерси, сложих я. А за сондите, тази на терморегулатора я сложих първа до края (имала накрая удебелена част, не бях обърнал внимание) и после спираловидната на защитата докъдето можа да влезе. Това правилно ли е? Терморегулатора работи нормално, проверих го вече.
То така си е било. Добре си се справил, спестил си пари по майстори, трябва да си доволен.
piron45 - майстор
Един съвет. Ако разбираш от електро си прекарай силовата верига през контактор, а през регулатора и защитата да минава оперативната верига на контактора. Така никога няма да ти нагарят клеми и да имаш проблеми. Защото след известно време пак ще ти се наложи да сменяш я защита, я регулатор или пък ключ. Излишни пари и притеснения дали работят както трябва. Проблема е, че уж са разчетени за по голям товар, но на практика не издържат.
ozimen - специалист
Повдигам темата на колегата ,за да питам без да пускам нова тема.Каква може да е причината термозащитата на бойлер елдом океан в рамките на 30 дни ми изключи за втори път.Видимо няма нагар и стопени жици.Веднъж гаранционно е сменян реотан ,но това бе преди година.И двата пъти я включвам от малкото бутонче върху нея.Днес намалих терморегулатора малко и ще наблюдавам натам дали ще изключи пак.Дайте предложение какво да погледна ,че да не стане беля? :?
Junak - майстор
Пълен е с варовик. Отваряш, чистиш...
LazarGanev - "Велик майстор"
Junak написа:
Пълен е с варовик. Отваряш, чистиш...
+1
Около нагревателя се оформя буца варовик и топлината не може да отиде към водата, а през варовика топлината се предава на термозащитата
mitcd - специалист
ozimen Логиката е проста защитата изключва на 80 градуса, а терморегулатора е до 72 .
Къде ще е проблема ????
И за тия контактори . Не че пречи, но щом производителя е решил да няма !?
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз не препоръчвам контактор щото съм патил лично. Силовите контакти на контактора залепнаха в затворено положение и няма кой да изключинагревателя - защитата беше в управляващата верига. По тая причина препоръчвам ако ще се слага контактор, защитата да е на силовата верига. И то какво остана - един термостат. Все едно да си купиш танк за да си пазиш колелото от кражба :)

Тема "Въпрос за термозащита на бойлер?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: