Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
aiako - специалист
Пренавивам вторичната намотка на високо волтов трансформатор от микровълнова.Махнал съм вторичната , пренавих, и преминавам към измерване , за да видя какво напрежение съм изкарал (не съм броил навивки). Дотук добре, но като го пусна да отчете правият ток - 0,0, на променлив изкарва 8,5 (нормално за ~10 навивки ). Та аз ли нещо не съм разбрал? Защо трансформатора не изкарва прав , а променлив ток ?
dyaneff - майстор
Ти сериозно ли очакваш от трансформатор прав ток? :lol: :lol: :lol:
batkotony - специалист
aiako написа:
Пренавивам вторичната намотка на високо волтов трансформатор от микровълнова.Махнал съм вторичната , пренавих, и преминавам към измерване , за да видя какво напрежение съм изкарал (не съм броил навивки). Дотук добре, но като го пусна да отчете правият ток - 0,0, на променлив изкарва 8,5 (нормално за ~10 навивки ). Та аз ли нещо не съм разбрал? Защо трансформатора не изкарва прав , а променлив ток ?
Само това,че в момента ме мързи те спасява от бисерите... :lol:
dobcho_vn - специалист
Пренавиваш тр-р и се питаш защо нямаш постоянен ток ?!?!?
moimoimoi - майстор
трансформатора е машина която работи с променливо напрежение,няма как да измериш постояно напрежение от него
ако искаш да плучиш изправено напрежение ползваш изправителен диод,грец и други методи за изглаждане на пулсациите
aiako - специалист
Eм пичове , чак сега схващам какво чета :D Сори че ви занимах така :-D

П.с. Ако някой не знае - променливия ток (AC) - прав ток (DC)
dyaneff - майстор
Поне да беше казал, че питаш на шега. :lol: :lol:
Тези трафове за точкова заварка ли ги правиш?
aiako - специалист
Да ме пази господ само :-D , мисля да си направя едно електроженче от 3 последователно свързани такива трансформатори, за електроди до към 2,5мм.
Ако се сещате и друг начин да ги оползотворя ще се радвам да кажете :)
shadow__01 - майстор
aiako написа:
.......мисля да си направя едно електроженче от 3 последователно свързани такива трансформатори, за електроди до към 2,5мм.
Последователно или паралелно?
Subsa - специалист
Последователно вторичните, а паралелно първичните е правилния избор!
Еднаквия ток във вторичната ти гарантира еднакво натоварване на транформаторите. (еднакви маг. потоци)
При паралелни вторични, може да се окаже, че на празен ход харчи колкото под товар.

Тема "Вторичната намотка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: