Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rpl
Здравейте, искам да си взема акумулаторна бормашина, която общо взето ще се ползва няколко пъти годишно в къщи. Мога да отделя до 90-тина лева и трябва да взема нещо около този диапазон. Имало до вчера в Метрото най-слабият Бош за 91лв, обаче докато разбера и то му минала промоцията (сега май е 106лв). Баща ми в бачкането има Einhel и казва че е доволен, батерията му държала по 2-3 месеца (струва 67лв с 2 батерии) обаче наблюдения към тази марка нямам.
Вие какво бихте ме посъветвали имайки предвид, че машинарийката ще се ползва рядко и то за домашни нужди ?:)
velsi - Почетен майстор
Аз имах Ейнхел и го изхвърлих. Пълен боклук е! Така и нищо не успях да свърша с него. После си купих Скил и съм доволен. Продава се с една батерия и цената му е под 90 лв. Не знам какъв е този "най-слаб" Бош, но разликата между 91 и 106 лв не е чак толкова огромна. Аз бих прежалил разликата за нещо по-истинско. Нищо, че ще се ползва рядко.
dechev - специалист
Аз съм с неква порнографска /не се сештам за името/ ползвам я всеки ден от 1 година и никви проблеми за 30 лв.Може и да съм касметлия :? та ако не е за всеки ден за 90 лв 3 може да си купиш.Щори поставям ,ако се питаш ,кво па толкоз всеки ден.
velsi - Почетен майстор
Явно си късметлия. Аз с моя Ейнхел и щори не можех да сложа. Батериите имаха убийствен саморазряд. Зареждаш, прибираш в кутията и си казваш: като ми потрябва да са ми заредени. Да, ама не. Завиваш 2 винта и на третия спира. Слагаш другата батерия - същото. И на практика се оказва, че нямаш винтоверт. Мотора загряваше, та чак замирисваше. И това за 5 минути работа. Накрая се срина планетарната предавка. Може да има някои свестни ментета, но да попаднеш на такова си е чист късмет! Аз повече такива експерименти не искам да си правя.
тонито - специалист
Аз има райдер на 12волта..какво да кажа...средна работа....
evdoki - специалист
За тази сума предлагам SKIL или BLACK AND DECKER.Имах Скил 9.6 V,и имам BLACK AND DECKER 12 V.По доволен съм от 12 V BLACK AND DECKER,и двата нямат индикатор за заредена батерия,и ще трябва да си навиваш часовника за да спазваш часовете за зарядка

Прикачен файл

skil.jpg
skil.jpg (30.49 KиБ) Видяна 3846 пъти

Прикачен файл

black and decker.jpg
black and decker.jpg (8.3 KиБ) Видяна 3846 пъти
8180 - майстор
velsi написа:
Явно си късметлия. Аз с моя Ейнхел и щори не можех да сложа. Батериите имаха убийствен саморазряд. Зареждаш, прибираш в кутията и си казваш: като ми потрябва да са ми заредени. Да, ама не. Завиваш 2 винта и на третия спира. Слагаш другата батерия - същото. И на практика се оказва, че нямаш винтоверт.
100% същото с 18 волтов, 2 батерии. Заради "бързото" зарядно (което от магазина отиде направо в сервиза) 5-10 пъти успях да го ползвам преди да се счупи предавката.
От евтините - много стар Райдър 9В (син) още работи, но смениха дизайна на батериите и не стават.
Спарки вече са китайски, но по вътрешна информация от дизайнерското им бюро (към 03.2006) - не "гаражни" и били прилични. Демек почти всичко вече е такова, но имало "китайско и китайско".

Тема "Избор на акумулаторна бормашина за домашни нужди ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: