Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kireto1 - специалист
Здравейте на всички'
Имам бойлер diplomat с дисплей от 2007 г.Днес се прибирам в къщи и чувам че бойлера писука.Копчето за включване и изключване свети червено и зелено
На индикатора за повреда излиза знак който означава че;При повреда в електроизолацията (утечен ток над 10 mA ) защитата се включва автоматично и подаването на напрежение към нагревателя се прикратява.Като му изключа захранването и пак го включа, след около минута пак започва да писка .Какво означава това и къде да търся проблема?
http://www.toplomarket.bg/index.php?opt ... 29&lang=tr
VLADO66 - майстор
Сигурно нагревателя е отпътувал към вечните ловни полета :)
kireto1 - специалист
А как се сменя нагревателя ,и кой е той

Прикачен файл

PIC_0230.JPG
VLADO66 - майстор
Отвиваш болта под кафявия кабел и изваждаш фланеца.Преди това разкачи кабелите като първо ги снимаш да не объркаш нещо.С нагревателя трябва да вземеш и уплътнение за фланеца.
kireto1 - специалист
Има ли вариант без да го източвам
kireto1 - специалист
Благодаря колега ,довечера започвам офанзивата,и дано излезе нагревателя защото ако не :axe:
onkelabg - специалист
Така и така ще сменяш нагревателя, вземи и почисти поне от котлен камьк ако има де...И си бележи кабелите,кой кьде е.. :rock:
kireto1 - специалист
Справих се ама...
когато водата стигна 30 градуса ,меката връзка на студената вода се пръсна Спрях кранчето но продължи да си пръска доста яко.
Възможно ли е това ,при положение че не взима въздух от никъде другаде?Нали възвратния клапан не трябва да пуска вода обратно.Според мен вариантите са два:
Или меката връзка си е заминала за петте години експлатация , или възвратния клапан си е за смяна.Или и двете
А котлен камък почти нямаше.....към пет кила :-D
jekasus - майстор
Тук ми мирише на проблем с тока с тая мека връзка :? Уж има заземление на бойлера, ама къде ли вързан другия край на кабела :?

Тема "Проблем с бойлер diplomat" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: