• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kireto1 - специалист
Здравейте на всички.
От 5 години имам вентилаторна печка Rowenta SO 6220.Вечерта е оставихме включена, и по някое време ме събуди някакво църкане
( като късо съединение)Печката цялата си беше топла но вентилатора не се въртеше и миришеше на изгоряло.Изключих я и на сутринта е отворих.
Когато е включа в контакта ,реотана веднага започва да грее (без да съм я включил от копчето) и се чува прицъркването.
След огледа който направих видях че на корпуса е станало черно петно от ей тази черна джажа.След като я проверих с ръка :supz: :-D
усетих че удря ток и на нея видях малка дупчица.Дали тя е за смяна???

Прикачен файл

SAM_0658-web.jpg
hidrazin - майстор
Черната джаджа е китайско реле и вероятно са му залепнали контактите. Сменя се. Провери и дали върти вентилатора. Не се проверява с ръка!!!
:partyman:
thinkpad - майстор
Тая печка много излишна електроника има. А сега сериозно - често подобни печки се повреждат, понеже вентилатора блокира.
rado_ev - специалист
Или спира да работи, защото в него има вградена термична защита, която също изгаря.
MamaMy - майстор
rado_ev написа:
Или спира да работи, защото в него има вградена термична защита, която също изгаря.
Или спира да върти защото е намотал една къделя вълна от вуна :-D
Chefo77 - майстор
... или реотаните провисват, закачат се един за друг и почервеняват и няма предвиден вентилатор, който да успее да ги охлади :lol: :lol: :lol:
Това последното съм го ял :wink: Оттогава духалка без надзор - никога.
kireto1 - специалист
hidrazin написа:
Черната джаджа е китайско реле и вероятно са му залепнали контактите. Сменя се. Провери и дали върти вентилатора. Не се проверява с ръка!!!
Да ,вентилатора си върти.Но не можах да намеря същото реле.Това ще стане ли?И трябва ли да сменя и двете?
fikata - майстор
Това ще стане ли
:?:
SRD-112DM Flux type 1 Pole 12V DC
G5LE 12V DC
Според мене по данни второто реле на omron трябва да стане.
Все пак трябва да се установи причината защо е умряло релето.
Залепнали контакти,изгоряла бобина???
От собствена смърт или нещо му е помогнало - терморегулатор,термозащита?
Последна промяна от fikata на пон мар 03, 2014 4:45 pm, променено общо 6 пъти.
kireto1 - специалист
Защо? От магазина ми казаха че е същото.Само е на различен производител.
А такова реле в Български сайт не намерих.Ако знаеш някой магазин в който да го има,кажи да го поръчам.
hidrazin - майстор
По параметри пасват. Гледай да отговарят и изводите. Смени само изгорялото реле. Провери си вентилатора дали не е блокирал/клеясал.
  • 1
  • 2

Тема "Вентилаторна печка Rowenta SO ­ 6220" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: