Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
Опитах с този слаб интернет да търся отговор ,дали може трифазен електродвигател ,да се включи на две фази,защото аз ползвам две фази в къща,третата е на друг .

Та след три часа търсене ,така и не намерих схема или отговор - може ли да се включи трифазен електромотор на две фази и нула,за да не пада мощността ,както се получава при свързване към една фаза ?
fikata - майстор
,дали може трифазен електродвигател ,да се включи на две фази,защото аз ползвам две фази в къща,третата е на друг .
Не може.
Има двуфазни асинхронни двигатели, но твоя не е такъв
shotik - майстор
Благодаря,това не го знаех , не ми се е случвало.
kolev_k - специалист
Що да не може?Трябва да е свързан на звезда,и мощноста му разбира се няма да е толкова както на 3 фази.Но ще е по-голяма отколкото на 1фаза с кондензатор.В третата намотка ще имаш и третата фаза индуктирана от ротора.
goran67 - специалист
Мисля, че може, но мощността на мотора смятай, че пада 2 пъти под номинала си.
moimoimoi - майстор
колко киловата е мотора?
ако е до 2.2 има инвертори с монофазно захранване и трифазен изход
kuger - майстор
Не може. Мотора няма да тръгне, а ако е развъртян по някакъв начин, ще работи с понижена мощност, ще прегрява, изхода е летален. Това - при стандартни мотор и мрежа.
fikata - майстор
kuger написа:
Не може. Мотора няма да тръгне, а ако е развъртян по някакъв начин, ще работи с понижена мощност, ще прегрява, изхода е летален. Това - при стандартни мотор и мрежа.
kuger =D>
При стартиране на две фази моторът бучи, не тръгва ако не му се помогне. Ако не се излючи следва леталния изход -моторът изгаря.
kuger - майстор
fikata написа:
kuger написа:
kuger =D>
При стартиране на две фази моторът бучи, не тръгва ако не му се помогне. Ако не се излючи следва леталния изход -моторът изгаря.
Нещо не загрявам. Аз какво съм написал?
moimoimoi - майстор
аз пък съм имал случай с един двигател 30кв на гатер,пускането е звезда-триъгълник,та контактора за триъгълника не пускаше 1 фаза и реално се развърташе добре на звезда и като превключи пак продължаваше да си работи с леко бучене.тока на двете фази беше около 40-44ампера и нямаше проблеми щото номиналния беше 59ампера

Тема "Трифазен електромотор включване на две фази" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: