Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
emosms - специалист
Здравейте,
Това е оригиналната тема, може би тр. да се премести:
viewtopic.php?f=58&t=53258

Имам една пералня, не иска да изпомпва.

Извадих помпата и проверих маркучи и съединения:
- от барабана, входящия в помпата, изходящия
Не изглеждат запушени

Меря помпата и ми дава 130-150 (в началото и 180) ома. Като го сметна ми дава 350-400W мощност.
На помпата пише 230-260v, 30w.....
Сигурно е 30W мощност на помпане, не консумирана, знам ли :D.

Та не знам, не е изгоряла напълно, може би е пробита и електрониката отчита голям товар?
lov - майстор
А индуктивното съпротивление къде го забрави :lol:

Това което мериш и смяташ по съпротивлението на намотките за двигателите не така направо по закона на ОМ.

Закачи два кабела на двигателчето и го пусни да видим дали ще се завърти. Ако не се вижда нищо опечено по намотките ръгъй смело в контакта. А ако те е толкова страх вържи му нещо последователно но поне с мощност 100-150 вата. Някаква яка лампа например.
Докладвай и чак тогава ще видим какво може да помагаме.
moimoimoi - майстор
подобен случай имах моята пералня , извадих помпата - като нова ,пускам я директно на 220 волта и върти , но в пералнята не иска,купих нова помпичка и вече 6-7 години няма проблем
на оригиналната не знам какво и беше,може би механично износване
Последна промяна от moimoimoi на пет фев 05, 2016 5:01 pm, променено общо 1 път.
todortv - майстор
Износена, като я извадиш върти, но с вода само "трепери".
Имам два такива случая.
emosms - специалист
Благодаря :)
Уж разбирам малко, но с променлив ток, дори на фиксирана честота, забравих че не е просто да измериш съпротивлението на жицата.

Ами... сглобих си помпата и маркучите, пуснах някаква програма изплакване и... проработи....

Мисля че е от програматора, или някакъв датчик.

Изобщо не искаше да включи изпомпване.

Сега изпомпва, не е изгоряла. Може да е поизносена, но изкара водата.
Пералнята е от 10 години и никога не е ремонтирана (да не и е уроки :D), помпата май бръмчи повече от другите чаркове :D.
MIRO_073 - майстор
Да. И аз имам такъв случай. Когато си искаше изпомпваше...износена помпа. Демонтирах, почистох, сложих. Проработи. И после пак спря. Новата оправи работата.

Тема "Помпа за пералня - проблем си изпомпването" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: