Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
TACHO - специалист
Искам да попитам дали напрежение 200 волта е опасно за работата на ПС, телевизор, хладилник и т.н.
Те че няма да работят пълноценно, това е ясно, но дали това напрежение е опасно?
Как мислите?
masteradmin - майстор
За компресора на хладилника незнам, но за електрониките много по опасни са токовите удари. Тока да спре и да дойде 2-3 пъти за няколко секунди. Гаранция някое захранване ще изпуши.
Osiris - специалист
TACHO
нямаш грижи не е опасно но не е препоръчително да си траеш а викни гадовете от енергоснабдяване гледам че селата в околностите на варна са почнали съдебнии дела срещу тези мародери дето имат пет пъти разлика между покупната и продажната цена на тока а май досега и един нов кабел за подобряване на мрежата не са сложили :?
TACHO - специалист
masteradmin написа:
За компресора на хладилника незнам, но за електрониките много по опасни са токовите удари. Тока да спре и да дойде 2-3 пъти за няколко секунди. Гаранция някое захранване ще изпуши.
A ima li na4in sys stabilizator - ewentualno na cqlata instalaciq - ili ne6to drugo da se izbegnat tezi problemi?

Ne se smejte, ot elektrichestvo mnogo ne razbiram.
Duke_BG - специалист
начина е само със по-дебела стабилизираща щанга по главите на електроразпределение :x
Wishmaster-ruse - специалист
Ако имаш проблеми с тока решавай ги на време че после става лошо.
:datz: Звънкаш на НЕК и да идат да си видат проблемите.
А да от токови удари едва ли би станало нещо.Ама от пикове ооода кви неща само стават с ел. уредите. :error:
:furz:
ми това е.
Некоректен отговор! За РС и телевизор няма проблем, но за хладилника - ПРОБЛЕМ! Компресорът се задвижва от асинхронен монофазен двигател, а за електромоторите понижаването на напрежението е МНОГО ОПАСНО! Теорията е малко сложна, но най-просто казано, при понижаване на напрежението се повишава токът, консумиран от двигателя. Това води до прегряване, нарушаване на изолацията и в края на крайщата, до изгаряне на двигателя. Гонете скапания НЕК!
Поздрави и успех!
Fender_str - специалист
Има феро-резонансни стабилизатори на напрежение. Но най-добре отиваш в енергото и си решаваш проблема направо с тях те са длъжни да поддържат напрежението в определени граници мисля от 210 - 230(240)В но при всички положения ти си под долната граница, Телевизорите и компютрите дори при напрежение на мрежата 120В говорим за телевизори с импулсни захрахвания а не за Рубин 714 например:) За аудио уредбите не е опасно (оивечето са с аналгови захранвания) но колкото пада захранването с толково по ниско захранване работят стъпалата и започват изкривявания. Но за хладилника по-ниското напрежение на мрежата е опасно за компресора, все пак не е чак толкова ниско напрежението при теб. А постоянно ли е 200В ако е постоянно и един повишаващ траф ще ти свърши работа :wink:

Тема "200 волта?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: