• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thebugger - специалист
Здравейте, случайно знаете ли място във софия или някой онлайн сайт в който продават аудио трансформатори за лампи. Всеки сайт, който отворя ми иска поне 30-40 долара за доставка, което е по скъпо от самия траф. Трябва ми пушпулен аудио траф 8Ка-а - 8ома със ултралинейна точка, а никъде не намирам на разумна цена. Евентуално с правилната насока съм навит и ръчно да си изработя такъв, имам много сърцевини... Някакви идеи?
plamen6703 - майстор
thebugger написа:
Здравейте, случайно знаете ли място във софия или някой онлайн сайт в който продават аудио трансформатори за лампи. Всеки сайт, който отворя ми иска поне 30-40 долара за доставка, което е по скъпо от самия траф. Трябва ми пушпулен аудио траф 8Ка-а - 8ома със ултралинейна точка, а никъде не намирам на разумна цена. Евентуално с правилната насока съм навит и ръчно да си изработя такъв, имам много сърцевини... Някакви идеи?
Последното е добро като идея, а за реализацията ще ти трябва и навивачка за бобините, за препоръчване с брояч, че един да влезе да те попита нещо и ще трябва да развиваш и почваш отново :-D
thebugger - специалист
Брояч лесно ще измисля, един стар калкулатор и реле на рийд и съм там, но самата навивачка някакси не мога да си я представя като идея. Трябва нещо бавно да го върти, а и да придвижва проводника напред назад по сърцевината.
plamen6703 - майстор
thebugger написа:
Брояч лесно ще измисля, един стар калкулатор и реле на рийд и съм там, но самата навивачка някакси не мога да си я представя като идея. Трябва нещо бавно да го върти, а и да придвижва проводника напред назад по сърцевината.
Това нерщо, което бавно върти е една ти ръка, а другата ти ръка предвижва проводника плавно по дължина на бобината до постигане на необходимият брои намотки :) Брояча може да е както казваш с калкулатор, а аз ползвам механичен от едното време. С такива навивачки преди години освен трансформатори се пренавиваха и филтрите на старите радиоапарати :) Знам, че сега гледате всичко да е "автомат", но в случая и на ръка става :wink:
Харесва ми, че се занимаваш с радиолампи, ако си намерил подходяща литература за радиолампите ще ти е от голяма помощ при изработването на лампови схеми.
thebugger - специалист
Да, с последния сайт може и да имам късмет. Подал съм запитване, за малко по различни параметри от дадените, дано се получи номера.
muhala - майстор
Аз си бях поръчал трафове от Пецулев, на 7км в сградата на ИЗОТ. Загубих му номера, но може да го намериш там предполагам.
Като пари са по-евтини, обаче в някой аудио форум могат да те пребият с камъни.
https://bgaudioclub.org/showthread.php? ... 9F45%D0%A1
DundyTheCroc - майстор
http://www.skrap.org/products/cat/5746
Тук имат много трафове, въпрос на късмет дали ще има каквото ти трябва.
nikolovvd - майстор
plamen6703 написа:
Това нещо, което бавно върти е една ти ръка, а другата ти ръка предвижва проводника плавно по дължина на бобината до постигане на необходимият брои намотки. :)
А помниш ли едно време като навивахме на ръка съгласуващи и изходни трафове за портативни радиоприемници, а понякога на феритен пръстенчета с 3-4 мм вътрешен отвор и жицата беше 0.08 мм, се налагаше да се работи само на ръка - намотка по намотка? :)
  • 1
  • 2

Тема "Аудио Трансформатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: