plamen6703 написа:След това отново сам си включва.roonron написа:И аз помислих, че е възможно да е от термостата, какъв ще ми препоръчате да взема или пък как да проверя този, защото когато е на степен 2 или по-малка изключва но след 1-2 часаКато изключи след 1-2 часа след това включва ли сам...какво се случва след като изключи хладилника?
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
roonron
- помощник
84 мнения в "Въпрос за хладилник"
lov
- майстор
- Мнения: 6263
За мен на хладилника си му няма нищо поне по компресорната част и термостата. Питащия да вземе да го изчисти от насъбралия се лед и да огледа внимателно вратите и гуменото уплътнение. Вероятно някъде не плътняват добре и от там тази дълга работа на компресора и най вече многото скреж вътре.
roonron
- помощник
- Мнения: 10
lov написа:За мен на хладилника си му няма нищо поне по компресорната част и термостата. Питащия да вземе да го изчисти от насъбралия се лед и да огледа внимателно вратите и гуменото уплътнение. Вероятно някъде не плътняват добре и от там тази дълга работа на компресора и най вече многото скреж вътре.Здравейте, след като изключи скрежта изчезва от гърба на хладилника, защото след това включва може би след 30-40 мин. Забелязах също че по средата лявата страна на хладилника, като си застанал срещу него е доста топла на допир, а навсякаде другаде е студено.
plamen6703
- майстор
- Мнения: 4452
roonron написа:И при тази ситуация какво те кара да мислиш, че термостата е повреден ако искаш да си имаш един резервен термостат може да купиш нов да се убедиш, че нищо няма на твоя и да се успокоиш. Още в началото ти казах, че на хладилника ти няма нищо... Не знам в какво помещение ползваш хладилника, но пробвай температурата да не е като на припекplamen6703 написа:След това отново сам си включва.roonron написа:И аз помислих, че е възможно да е от термостата, какъв ще ми препоръчате да взема или пък как да проверя този, защото когато е на степен 2 или по-малка изключва но след 1-2 часаКато изключи след 1-2 часа след това включва ли сам...какво се случва след като изключи хладилника?
kozl
- майстор
- Мнения: 9827
Набави си термометър и проследи колко градуса поддържа. Все пак ако вътрешната страна на хладилника ти е в скреж, значи охлаждането е работоспособно. Скрежта се получава от конденз. Нормално е да я има. Не е нормално да трупа лед. Ако искащ хладилник без скреж - търси хладилни "No frost" ситема.
Аз имам такъв и сега в жегите компресора работи повече време. Освен това умишлено се подграва кожуха в зоната на магнитите за вратите. То си е записано в ръководството за употреба, че това е нормално. Също както е записано да не се инсталира хладилника срещу пряк слънчев нагрев. Т.е. требе да е на сенка.
За да охлажда отвътре някъде отвън хладилника топли.
Аз имам такъв и сега в жегите компресора работи повече време. Освен това умишлено се подграва кожуха в зоната на магнитите за вратите. То си е записано в ръководството за употреба, че това е нормално. Също както е записано да не се инсталира хладилника срещу пряк слънчев нагрев. Т.е. требе да е на сенка.
За да охлажда отвътре някъде отвън хладилника топли.
Последна промяна от kozl на пон юли 24, 2017 12:34 pm, променено общо 1 път.
lov
- майстор
- Мнения: 6263
Огледай добре вратите и най вече уплътнителя. След по дълъг престой се смачкват и после трудно уплътняват. А влиза ли въздух вътре при таза висока влажност влагата кондензира и образува скреж. И освен това вероятно все още е празен което е му прави малко по трудна работата с честите отваряния от мераците които имаш да видиш какво става вътре. съвсем нормално си е да работи дори и час ако преди това не е работил дълго време. А що е по топло ами от долу има нагреватели които да обесзкрежават хладилника около вратите. И те се задействат при всяко твое отваряне.
Ако няма нищо вътре сложи му 2-3 двулитрови бутилки с вода и го остави на мира да си влеже в режим.
Колкото повече любопитстваш става по зле в тия жеги.
Ако няма нищо вътре сложи му 2-3 двулитрови бутилки с вода и го остави на мира да си влеже в режим.
Колкото повече любопитстваш става по зле в тия жеги.
Hoвoceлckи
- майстор
- Мнения: 2531
За уплътненията на вратите: вечер, при пълна тъмница сложи вътре запалено фенерче. Ако забележиш преминаваща светлинка между уплътнителя и хладилника - това е мястото на изтичане на студа. Можеш да се радваш.
Ако не - огледай задния му край (там дето се обледява). Ако има подуване, пиши го бегал. Хич не се разправяй с термостати и хладилни техници ... като мен! След доста ядове един коректно ми го каза. Това подуване е точно от газа (хладилния агент) от изпарителя. Въпросният теч се проявява точно след по-продължителен престой в изключено положение. Докато не го изключиш за повече време, си работи (май защото поддържа по-ниско налягане в изпарителя).
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
пп: При неизключване на хладилника, силно заскрежаване на задната част, поддържане (първоначално) на температура около 0ºС в хладилната част (правилната е около 4 -5ºС), подуване на задната (заскрежаваната) част, вероятността от пропуск в изпарителя е много голяма. Това в повечето случаи при новите хладилници не се ремонтира. Некоректен хладилен техник може да ви го дозареди и да ви кара някакво време. Проучете нещата по-обстойно преди да започнете да се набутвате. Вероятността за "по-добре направо нов" никак не е малка.
Дано не съм прав за вашия случай Късмет!
ппп: дописах този пост, защото от тук надолу ще прочете много за това колко съм тъп, без да научите кой-знае какво повече. Ако не ми вярвате - приятно четене
Ако не - огледай задния му край (там дето се обледява). Ако има подуване, пиши го бегал. Хич не се разправяй с термостати и хладилни техници ... като мен! След доста ядове един коректно ми го каза. Това подуване е точно от газа (хладилния агент) от изпарителя. Въпросният теч се проявява точно след по-продължителен престой в изключено положение. Докато не го изключиш за повече време, си работи (май защото поддържа по-ниско налягане в изпарителя).
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
пп: При неизключване на хладилника, силно заскрежаване на задната част, поддържане (първоначално) на температура около 0ºС в хладилната част (правилната е около 4 -5ºС), подуване на задната (заскрежаваната) част, вероятността от пропуск в изпарителя е много голяма. Това в повечето случаи при новите хладилници не се ремонтира. Некоректен хладилен техник може да ви го дозареди и да ви кара някакво време. Проучете нещата по-обстойно преди да започнете да се набутвате. Вероятността за "по-добре направо нов" никак не е малка.
Дано не съм прав за вашия случай Късмет!
ппп: дописах този пост, защото от тук надолу ще прочете много за това колко съм тъп, без да научите кой-знае какво повече. Ако не ми вярвате - приятно четене
Последна промяна от Hoвoceлckи на вт юли 25, 2017 9:08 pm, променено общо 1 път.
lov
- майстор
- Мнения: 6263
Айде пак глупости. Как ли пък ще се подуе от фреона. Пък и точното ниско налягане прави студа в изпарителя. Но ти е тъмна тази материя и ще е много зор да вденеш с няколко обяснения. Попрочети малко и за сега се въздържай от такива глупави съвети за да не бъркаш другите хора.
petromaniq
- специалист
- Мнения: 764
Номера с термометъра е най-удачен. Прави ли студ - прави, а не изключва ли е термостат. Няма какво да му се палят свещи вътре или да се пуска мишка с котка овън да гледаме от къде ще се покаже . В камерата -16, а в плюсовата 5-6 ,стига за да кажат, че фреон и компресор има. Останалото е да се кара така, докато започне вместо да охлажда да топли вътре. Възможно е вследствие на някаква причина термостата да е станал муден. Пък и колко му е да жертваш 16 лв за нов термостат, отколкото да ти вземе майстора 50 за ремонта. Опознай хладилника - за да го обикнеш!
Тема "Въпрос за хладилник" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!