Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Нивото на форума е съвкупност от всички участници.
Тука не се топиме. Няма нужда да се фокусираш върху някой. Пламен хич не ми пречи, а и не прави нищо лошо. Това, че се дърляме е част от форумната кухня. :)
nikolov333 - майстор
Аз съм на мнение, че plamen6703 си върти бизнес във форума. Вие като модератори и администраторите трябва да обърнете внимание на всичките му постове и лични съобщения и да решите правилно ли е да се употребява форума за извличане на лични ползи. Според мен сме тук за взаимопомощ и съвети, а не за търсене на клиентела. Разбира се това може и да не съвпада с вашето мнение..
MamaMy - майстор
Отдавна форума вече е комерсиален. Собственика се смени и се смениха ценностите, а понеже собствеността е частна, то и интересите са частни. Ако можеш да спечелиш от форума печали докато е време! Иначе кака се ожени. :-D
plamen6703 - майстор
Няма човек /разумен човек/ който да не печели от този форум.
Моята печалба от форума е, че покрай този форум научих много неща от дърводелците във форума. Чета с интерес всеки пост написан от дърводелцитe EDI, Маврутчо и др. и печеля. Научих се да си правя кошери сам, рамки, научих се да си правя врати сам, от мерак си купих доста дърводелски машини, прочетох и някои учебници за различни видове дърводелски сглобки, други неща виждам във форума. Каквото не ми е ясно ходя при един дърводелец и питам на място.
Въпроса е, че човек трябва да изгради някаква основа и върху нея да гради и надгражда...
Примерно колегата nikolov333 е споменал /дано не греша/, че е човек с икономическо образование , но за мен това е четящ човек и има доста знания в сферата на електротехниката. Тия знания не са паднали от небето, това е свързано с желание за четене и обогатяване.
Не може да се появи някой да попита къде да свържа "плюса" и "минуса" на бойлера и на такъв да се правят опити да му се "помага" как да си свърже бойлера... Като иска да свързва бойлер, трябва да има необходимата основа... без нея може да се самоубие...
Извинявам се за отклонението /то не е точно и отклонение/ това важи и за прекъсване на "0" на фурна... Моите уважение към всички във форума, който разбрал е добре, който не е разбрал... няма и да разбере...Живи и здрави всички.
nikolov333 - майстор
Plamene, моите уважения към теб като човек с познания, защото всичко, което съм научил за електротехниката и електрониката съм го научил с четене на мненията на знаещи хора като теб. Молбата ми е да по-скоро да споделяш повече информация и знания, които да са полезни и за останалите, както техните знания са полезни за тебе. Реално не съм против комерсиализацията..все пак живеем в ХХI-век... :partyman:
plamen6703 - майстор
Колега Николов, при мен във форума няма комерсиализация. Помогнал съм на няколко човека за ремонт на електроника, която сами не могат да ремонтират и със съвети от форума също не може да се стигне до отстраняване на дефекта. Не си търся работа, мен ме търсят за работа.
Не знам дали си забелязал, но в темите по електротехника и електроника, освен знаещи и четящи хора като теб, влизат, извинявам се за израза "лекета", които нищо не знаят, но това не им пречи да разсипят темата на човек, който е решил да зададе въпрос.
В тази тема също пише такова "леке" и дори в друга тема се опита да дава оценки на колега, който е с името си и знанията си във форума и твори с ръцете и ума си.
Това е една от причините да избягвам да споделям конкретен опит. Друга причина, ти си интелигентен човек и виждаш, че техниката вече се смени... примерно тия телевизори, които ги гледахме до преди 10 години вече са почти като цяло в историята.... Едно е да отвори човек CRT телевизор и да се опита да го ремонтира и съвсем друго да отвори нов съвременен телевизор и да прави опити за ремонт...
Като чета въпроси за ремонт на такава техника и веднага се разбира, че питащият няма дори представа каква е блоковата схема на апарата, който се опитва да ремонтира, а това е част от основата. След това виждаш, че ако преди време електронни компоненти ги сменяхме с индукционният поялник... вече и това не е така...
Ако дам съвет на някой, купи си станция за запояване, ще каже, че се подигравам с него... Като кажа на някой да отвори книжки да прочете някои неща и след това да прави опити за ремонт, той се сърди и се подиграва със съвета... Има още много неща в тази връзка, но се отнесох с писане и сигурно някои ще възроптаят и срещу това...
Ти си човек, който разбира от половин дума и съм сигурен, че ще ме разбереш правилно.
Желая ти успешен и ползотворен ден!
nikolov333 - майстор
Разбирам да, но ми е интересно да чета мненията на хора знаят отговора на въпроса на питащия или поне насочват останалите, които четат наред в темите, като мене в правилната посока. Принципно си прав.. понеже виждам и други участници във форума, които имат като твоите разбирания, просто на мен форума ми е помогнал да науча много с четене по темите и ми се ще да уча повече.. :-D :partyman:
DMN - майстор
nikolov333 написа:
Plamene, моите уважения към теб като човек с познания, защото всичко, което съм научил за електротехниката и електрониката съм го научил с четене на мненията на знаещи хора като теб. Молбата ми е да по-скоро да споделяш повече информация и знания, които да са полезни и за останалите, както техните знания са полезни за тебе. Реално не съм против комерсиализацията..все пак живеем в ХХI-век..
+1. Съгласен съм с твоята позиция и мисля като теб в случая.
Само с това, дето съм го подчертал с червено не съм много съгласен - а именно, че си научил всичко от знаещи хора като Пламен. Точно от него и такива като него нищо няма да научиш, защото той не е човек, който ще ти даде ценна информация и нещо конкретно в детайли, което той е направил. Да, научил си много неща, но от други знаещи хора, не като него, хора които споделят информация и обясняват с подробности това, което знаят по въпроса, нещо което на 99% липсва при Пламен. Явно характера му е такъв... "леко" егоцентричен или пък...не е толкова знаещ, колкото са му претенциите и самомнението му. Питали сме го съфорумци неведнъж в темите, след като се е свързал с някого на лични и е извършил ремонта, да сподели поне какъв е бил проблема и решението, защото така темата увисва и остава във въздуха напълно безполезна, но не го е правил нито веднъж, и така пътеката и края на темата води към неговите услуги на лични. Аз нямам против да помага с ремонти на хората тук и те да му плащат, но той се държи надменно и подигравателно с доста от съфорумците. И...има нещо мътно около неговото присъствие във форума, според мен...
Junak - майстор
DMN написа:
Аз нямам против да помага с ремонти на хората тук и те да му плащат, но той се държи надменно и подигравателно с доста от съфорумците...
E, те и съфорумците не му остават длъжни... :)

Тема "Прекъсване на "0" на фурна" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: