Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Здравейте,моля за някакви идеи относно една ситуация.Имаме постоянни проблеми с канализацията ,все някой идиот ще се намери да хвърли я парцали я цимент я нещо друго и мине не мине 2, месеца и плащаме по 150/160 лева за фикалка.Това както и да е обаче имаме две самотни възрастни женички на първия етаж и вчера направо фекалиите през шахтата на банята чак в спалнята се наводнили грозна работа.
Та направо ми писна вече и крайно време е да измисля нещо.Та идеята ми е следната при напълване на канала да сложа някакъв датчик и два клапана на щранговете на студената и топлата вода и в момента когато се задръсти да спира водата така няма да могат да пускат и до отпушване на канала никаква вода! Та ако имате някакви идеи моля споделете .Мерси.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, то само тоалетните казанчета са достатъчни за да се играе филма
fox_vt - майстор
Датчик който хем няма да реагира на преминаването на водата хем ще задейства при напълването му и ще издържи на замърсители от канала,е мисия невъзможна.
shotik - майстор
valentino76bs написа:
Здравейте,моля за някакви идеи относно една ситуация.Имаме постоянни проблеми с канализацията ,все някой идиот ще се намери да хвърли я парцали я цимент я нещо друго и мине не мине 2, месеца и плащаме по 150/160 лева за фикалка.Това както и да е обаче имаме две самотни възрастни женички на първия етаж и вчера направо фекалиите през шахтата на банята чак в спалнята се наводнили грозна работа.
Та направо ми писна вече и крайно време е да измисля нещо.Та идеята ми е следната при напълване на канала да сложа някакъв датчик и два клапана на щранговете на студената и топлата вода и в момента когато се задръсти да спира водата така няма да могат да пускат и до отпушване на канала никаква вода! Та ако имате някакви идеи моля споделете .Мерси.

Имахме проблеми в блока подобни на този. Оказа се , че има спукан канал и двете части на тръбите са се разместили и е намалял отвора. Това го установиха с камера ,която пъхнаха в канала. Наложи се разкопаване на мястото, което беше до самите основи на блока от външна страна и след подновяване на този участък, вече над 6-8 години нямаме проблеми със задръстването.
Andri01 - майстор
Щом има шахта,датчик по ниво в нея . Иди във фирма,която се занимава с пречиствателни малки системи. Те трябва да имат такива.
lov - майстор
Оправете си мръсната канализация. Това със спирането на водата няма да реши проблема. В блока имахме същия проблем. Отпушва ме го уж, но се минат няколко месеца и хайде пак. И тъй като имаше и други проблеми заради старите камелинови тръби по вертикалните щтрангове се мина на вариант цялостна подмяна. Като се разкърти в мазето се оказа че под бетона са се спраскали тръбите и парчетата са станали като решетка. И там се утаяват всички по едри неща. Вероятно е имало и на други места но след първото намерено никой не си прави труда да пази и гледа по време на къртенето. Дори вече не се усещат и миризми защото явно се отмиват добре.

Тема "Автоматика за спиране на водата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: