Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
нед апр 14, 2019 10:58 amBLUEPUPIL-2 написа:
След дълги обяснения по телефона и справки с компа, ми казва че са предназначени за асинхронни двигатели и не стават за инвенторен хладилник и PC. A сега де!
Не я слушай какви глупости дрънка, гледай само контактора вътре бобината му да е за 220V.
Съвсем друг е въпроса че вместо този кютюк всичко това може да се направи доста в по прилични размери за твоите нужди, но ще иска да си припомниш практическите упражнения и да го сделаш сам в подходяща кутийка с подходящо реле.
iliya_i - майстор
Верно се ползват основно на асидхронни двигатели, ама няма причина да не стават за всичко. Все пак ролята им е да включват и изключват фазата към товара. А тази консултантка явно знае да чете, а не да мисли.
DMN - майстор
BLUEPUPIL-2, извинявай, но и аз се чудя - защо се сърдиш. Първо въпросът ти е доста неправилен за човек, който казва, че има такова образование. В заглавието споменаваш "минимално напрежение". В първият ти пост пишеш за
BLUEPUPIL-2 написа:
Ниско напрежение, 6 или 10 ампера.
Как измерваш напрежение в ампери, не знам....

В крайна сметка се разбра, че говориш за съвсем друго нещо.
И според мен няма проблем да ги ползваш тези пускатели. Най-вероятно като са казвали, че не стават, може би са имали предвид защитата, която имат вътре, а тя е съобразена с електродвигателя, който ще се ползва по принцип. Но в твоя случай ти искаш само да ти изключва при спиране на тока и да не включва отново при идването му. Вече ти казаха хората и то мноооого по-разбиращи от засуканата продавачка, че ще ти свършат работа.

П.П. И за да бъдем съвсем точни, трябва да спомена, че има и такива пускатели, които не изключват при спиране на тока, то най-вече това трябва да питаш като купуваш. Имам един абрихт с точно такъв пускател, като натиснеш старт бутона, той си остава навътре, демек постоянно включен и не се връща докато не се натисне "стоп" бутона. Заводски си беше така направена машината.
hidrazin - майстор
нед апр 14, 2019 10:58 amBLUEPUPIL-2 написа:
Ходих в един прехвален ел. магазин, питам засуканата консултант продавачка...
Вероятно има същите или подобни дипломи за средно електронна техника + бакалавърска и магистърскa дипломи. :-D
Има защита от опасно ниско и опасно високо напрежение на климатици, хладилници, фризери... но не отговаря на твоите изисквания.
Слягай каквото ти казаха или от тези дето имаш (ако се оправиш с тях).
:partyman:
nikolov333 - майстор
Не каза за какво ти трябва май и проблем ли е това "противоречие"..?
GalinBelos - специалист
Не знам за какво ти е такава защита за PC ? Всяко малко по-качествено захранване за РС си има вградена такава защита в себе си. Инверторният хладилник би трябвало и той да има вградена защита в платката .
Ако ти трябва плацебо , за собствено спокойствие , sono - то върши идеална работа .
Представям си картинката , как отиваш на работа след това енергото спират за малко тока , и като се върнеш от работа ....... :shock:
fox_vt - майстор
И хладилника и фризера умрели и бирата топла. Трябва ти защита от ниско напрежение със автоматично стартиране след зададено време.
Билян - специалист
Минимално напреженов изключвател ви е нужен слага се на автоматичния прекъсвач. Електромаркет имат и не е скъп. Успех
BLUEPUPIL-2 - специалист
Момчета, извинявам се че не Ви отговарям, ама бях много зает последните няколко дни. Една кака ми скъса нервите с искането да направи една вътрешна колона широка колкото е стената 12.5см.
нед апр 14, 2019 11:35 amDMN написа:
BLUEPUPIL-2, извинявай, но и аз се чудя - защо се сърдиш. Първо въпросът ти е доста неправилен за човек, който казва, че има такова образование. В заглавието споменаваш "минимално напрежение". В първият ти пост пишеш за
BLUEPUPIL-2 написа:
Ниско напрежение, 6 или 10 ампера.
Как измерваш напрежение в ампери, не знам....
Ти направо ме тръшна. Да споменавам "минимално напрежение", падайки под него се задейства джаджата. Прекъсвача е в мрежа ниско напрежение, не средно не високо. И как стигна до безумното предположение, че меря напрежение в ампери? Иначе не се сърдя, нося на майтап и на бой, ама да не са с негативни последици!
нед апр 14, 2019 9:53 pmБилян написа:
Минимално напреженов изключвател ви е нужен слага се на автоматичния прекъсвач.
Който знае си знае, благодаря. Ама не може да се разбере, точно какво отделно захранване иска- The power for the undervoltage trip does not come from within the breaker, so it must be supplied from an external source. Аз си го представям така- монтирам го на един разклонител и го захранвам с бай пас от преди прекъсвача, изключвам безумното изискване да го захраня от UPS или друга подстанция?
https://www.schneider-electric.co.th/en ... -ac-50-hz/
https://www.schneider-electric.us/en/faqs/FA97648/
nikolov333 - майстор
Видя ли това от линка на hidrazin по горе.. или ти трябва за DIN шина? https://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31

Тема "автоматичен прекъсвач- минимално напрежение" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: