• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Niki72 - специалист
ср май 15, 2019 8:54 ampetromaniq66 написа:
Както писах батерията си има вграден модул защити и от външен няма нужда. Излишно е да давам съвети как да се захрани само процесора, ако е отделен от крайното НЧ - стъпало и радиомодула при положение че питащият няма с какво, а и надали знае как да мери с него.
Вече 15 часа само на батерия в стендбай още държи, ще видя докога ще изкара.
Мисля да взема резистор 10 ома, като мощност колко вата трябва да бъде ? А защитата в батерията как ще сработва-ще изключи зареждането при примерно 4.2волта и ще поддържа заряда постоянно или ще поднови зареждането като падне на 2.9 волта примерно?
petromaniq66 - специалист
Защитата на батерията изключва заряда при 4.2V и подновява автоматично под тази стойност, a след като не се черпи ток няма как да падне. Резистора е за да ограничи зарядния ток при разредена батерия и може да е 1-2W.
tzetz009 - специалист
:? Тъй , тъй !
Защитата на батерията изпълнена с DW01 се задейства при номинално напрежение 4,25V , като толеранса е от 4,20V до 4,30V ! Ползва се в краен случай !

Интегралната схема TP4056 зарежда батерията до номинално напрежение 4,20V с толеранс от 4,137V до 4,263V . Я да "сечем завоя" ! За к'ъв х@й ни е изобщо да я използваме !!!

Ред. И кой ли умник е решил , че двете интегрални схеми имат място на една обща платка !!!!!

:partyman: :partyman: :partyman:
petromaniq66 - специалист
tzetz009, какво толкова си се закахърил? Ти виждал ли си подута телефонска батерия? Кой е виновен...производителя на батерията крайния иьключвател или софта на телефона? Да комбинират колкото искат. Мисля че автора на темата би прежалил една батерия, отколкото да се белосва с доставки на толкова прецизните китайски тънки регулатори. DW01 е достатъчен.
tzetz009 - специалист
:? Може би си бил късметлия в твоите експерименти ! Да кажем , че стойност от 4,25V , която написах е "снизходителна" ! Една снимка на таблица с параметрите на различните модели !

Прикачен файл:
Screenshot_20190516-002037.png
:partyman: :partyman: :partyman:
Perovskite solar cells originate from the third generation solar cell DSSC. The initial structure Meso-super-structured solar cells (MSSCs) is the evolution of DSSC. The simple structure is described as follows: Firstly, a dense TiO2 layer is prepared as an electron transport layer (ETL) on a fluorine-doped tin oxide/indium-doped tin oxide (FTO/ITO) conductive glass, and a TiO2 (or Al2O3) mesoporous is prepared as well. Material (or nanoparticle layer), then the perovskite light absorbing layer is prepared, if necessary, a hole transport layer (HTL) may be spin-coated on the light absorbing layer, and finally the metal electrode is evaporated to obtain a battery.
Niki72 - специалист
Здравейте отново!
Засега карам на батерията, която зареждам в телефон и после е слагам в плеъра. Самия мп3 модул казва кога е изтощена и трябва да се зареди, та даже ако е изключен от дистанционното си се включва сам в последния избран режим например радио и казва please charge battery. Работи няколко секунди и се самоизключва. Това сигурно е функция за защита от преразреждане. После не може да се пусне от дистанционното, трябва от вкл/изкл копчето и съответно си губи настройките на силата на звука. Има си и вход мини УСБ за зареждане, но едва ли контролира кога да спре-защита от презареждане. Батерията искам да е ползвам като UPS. Постоянно да си работи на зарядното когато се ползва, батерията да е за поддръжка настройките когато не се ползва или няма ток.
Консумацията на ток в стендбай е 20мА, при работа около 0.3А според хора които са замервали същия модул.
Тук на платката до line in има едно VMCU , за какво ли е? :
https://ibb.co/VtVT09Y
Niki72 - специалист
Попадна ми една батерия 3.7v която сигурно си има вградена защита, но не съм я разглабял да видя каква. Сега я ползвам заедно с платка от подута стара батерия и 5 волта 0.5 ампера зарядно. Когато се зареди батерията за известно време зареждането спира и после си се подновява. Не знам дали правилно съм свързал всичко.
Ето това е от зарядното:
https://ibb.co/LdyVSmy
А тук батерията и плеъра:
https://ibb.co/gthXBGg
  • 1
  • 2

Тема "Добавяне батерия като резервно захранване" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: