Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Antonii - специалист
В момента заради Ковид вируса от Испания нищо неможе да се изпраща.
valentino76bs - майстор
съб мар 21, 2020 12:56 pmlov написа:
Той трябва да ти изпрати допълнителен купон за плащане. Другия вариант е анулираш поръчката освен ако не я е пратил и после от менюто за шипинга избираш опцията която ти е посочил. Но в такъв случай ще трябва да почакаш да ти възстановят парите от отменената поръчка.
И най добре си го попитай как да процедирате.
Да, прати ми линк/купон за плащането продавача и да видим ся от таз Испания кога ще дойде.... :)
lov - майстор
Охх... не знам какво да ти кажа. В Европа всичко е умряло и да не се окаже че е били по добре от Китай. Аз имах няколко отказани поръчки и сега търговците ми потеурдиха че са готови да изпращат ги направих от ново. Много бързо ги пуснаха и интересното е че се и движат доста бързо в самия Китай. Ама като стигнат в Европа дано да е отминала кризата че и аз ще си скубя косите.
valentino76bs - майстор
А как се таксува стоката примерно на 150$ ако се достави от Китай?
Поръчах един двигател на един приятел беше към 30/40 долара и мина през митница ,банкови преводи,декларации ,днл ....сумалъка простотии и вземаха около 60лв. отгоре.
nikolov333 - майстор
Ди ейч ел като ти освобождават стоката е безплатна услугата.. плащаш мито ако има и ддс. Иначе ако опреш до фирма за митнически услуги само цената на услугата ще ти е минимум 60 кинта, поне аз толкова ще взема.. :-D Митото е % в зависимост от вида на стоката върху реално платената по банков път сума + ддс 20% и банковите такси за превода.
valentino76bs - майстор
Днл вземаха 24лв. доставка,20лв. взема митническата фирма да изготви документите,и по банка преведохме около 14,15лв по спомен.....тъй че безплатно йок!Хем фрии шипинг отметнахме на стоката!
Николов......бая са ти големи хонорарите :) явно си цениш труда!
Antonii - специалист
Няма такова нещо като безплатно освобождаване от митницата.
Дори нищо да не трябва да се плаща като мита и ДДС, фирмата която има достъп до системата на митницата и попълва митническата декларация взема 24лв.
Друг въпрос е, ако тази такса се плати от изпращача.
Това важи за всички куриерски фирми без Български пощи, там режима е малко по-различен.
nikolov333 - майстор
Верно е така вече.. преди беше безплатно по едно време.. Това е инфо от мейла на DHL..

Уважаеми клиенти,
Моля да имате предвид, че ако в качеството си на юридическо лице желаете Ди Ейч Ел Експрес България ЕООД да Ви представлява пред Митница Аерогара София, е необходимо да се регистрирате и да направите електронна заявка за пряко митническо представителство към нас през е-Портала на Агенция Митници. Нашият ЕИК е BG121333475. При въпроси можете да се свържете със системата за обслужване на клиенти на Агенция Митници - Service Desk, или да позвъните на телефон +359/2/98594980 – Агенция Митници.

Предоставяме на Вашето внимание и информация за цените на някои от допълнителните митнически услуги на DHL Express България:
• Използване на банковата гаранция на DHL за транзит: 2% от сумата на митническите задължения, но не по-малко от 20 лв. без ДДС;
• Попълване на митническа декларация с над 4 стоки: 10 лв. без ДДС за всеки допълнителни 3 стоки;
• Заплащане на митни сборове до 1000 лева от името на клиента: 20 лева без ДДС;
• Магазинаж за пратка: 10 лв. без ДДС на ден и 0,20 лева на килограм на ден, след 3-тия календарен ден;
• Такса за предаване на митнически документи /цесия, товарителница и фактура/: 20 лв. без ДДС.

Информираме Ви, че вече е възможно да платите митническите такси към DHL Express онлайн с банкови карти Visa и Master card. Ако изберете DHL Express да заплати митните сборове от Ваше име /до 1000 лева/ или следва да платите друга допълнителна такса, ще получите имейл или SMS с линк към приложението ни за плащане.

В случай, че имате въпроси, моля не се колебайте да се свържете с Митнически отдел на телефон 0700 17 700, опция 2 или *3456.


Труда си е ценен и особено времето, което отнема услугата, при мен и през DHL.. Плюс това различните митници имат различни изисквания и една пратка през София може да мине за един ден, а при нас ме мотаят по три дни по някога докато им "аресат" документите.. Абе курвачка си е.. Миналата седмица си играх четири дена с една пратка с 50 часовника по 2-3 лева бройката докато ги оправим, та даже е евтино според мен.. :-D

Тема "Въпрос за покупки от „Алиекспрес"" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: