Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
omegaart - напреднал
Здравейте, ще помоля за съвет какъв нагревател да взема за термопомпена система с буферен съд 80лт

Ползвам конвектори и съответно много бързо смъкват градусите и сега с мъглата не работи както трябва системата , затова и е заложен нагревател ама буквално поработи едни 24ч и предаде богу дух. Изключва му термозащитата ( една пъпка в пластмасовия капак ) ето такъв тип https://vimax.bg/elektricheski-komplekt ... -tesy.html

Интересува ме някаква алтернатива която да може да работи по-дълго и да мога да я навия на буфера по същия начин. Трябва да поддържа около 40-45 градуса като помпата дига на 30

Благодаря
Последна промяна от omegaart на ср дек 11, 2019 1:56 pm, променено общо 2 пъти.
Билян - специалист
Каква е помпата ако не е тайна още от сега да се предаде
omegaart - напреднал
пон дек 09, 2019 9:49 pmБилян написа:
Каква е помпата ако не е тайна още от сега да се предаде

В Софийско е , не се предава на -12 работи перфектно и без ядове ама в момента е 100% влажност :-( дори климатика в офиса не смогва
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами замени го със същия. Този не е ли в гаранция?
omegaart - напреднал
пон дек 09, 2019 10:47 pmLazarGanev написа:
Ами замени го със същия. Този не е ли в гаранция?
Да в гаранция е , но трябва да го сваля т.е. източа една част от системата и да го дам по гаранция т.е. 1 месец без 1/2 къща да се топли. Затова търся нещо което е проверено ако някой знае за да го взема и сложа а това ще си отиде по гаранция и ще седи като за всеки случай.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами не знам защо така ги учите Вашите инсталатори. Мен моите клиенти са ме научили докато изохкат и аз да съм там с резервните части и всичко става на часа - източване, подмяна, пълнене, изпитване... :cool:
Може да си вземеш ТАКЪВ - по-корав е и можеш да избираш и по-големи мощности 3, 4.5, 6кВт. Успех!
omegaart - напреднал
Драмата разрешена , но доста въпроси възникнаха покрай нея.

Взех си същия каквъто имам ( за всеки случай ) , като се видя какъв му е проблема. Оказа се кофти клема на терморелето което са сложили поляците ( полски е нагревателя и на Теси също ).

Ходих до вимакс да видя този препоръчания , но определено с некомпетентноста си ме изгониха и не бих им се доверил за нищо.

М/у временно развих малко капаци на буфера ( на Елдом ) и се оказа , че без проблем мога да му сложа нормален нагревате с всичко и да стане бойлер ( не че буферния съд е нещо друго ). Та ако случайно продължат проблемите , директно ще го преправя и няма да купувам разни "елементи" за по 100+++ лв.
П. Петков - специалист
Ако правилно съм разбрал нагревателят не е проблем.
Въпреки това бих Ви препоръчал никога да не купувате капсуловани нагреватели с кварцов пясък SiO2).
Кварцовият пясък има доста по-ниска температура на топене и се сплавява с кантала.
Освен това е едрозърнест и има по-лоша топлопроводимост.
Пълнежът трябва да е с магнезиев окис!!!
В София съм ползвал и поръчвал нагреватели от Росица Андреева, която е ситуирана в бишия завод "Комуна"на улица "Одрин".
Нейните нагриватели гарантирано са с магнезиев окис.
При уговорка за отсъствие на касова бележка един нагревател за бойлер струваше към 8 лева, а в сервизите ми го предлагат за 18-25лв.!!!
За съжаление синът и не е много толерантен и вдига цените според външния вид на клиента.
Надявам се да не се приема като реклама, а като икономически съвет.

Тема "[Решен] Избиране на нагревател за буфер 80лт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: