Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ben84 - специалист
пон яну 13, 2020 12:24 pmП. Петков написа:
Възможно е, ако си завираме главата в задника.
Ако можех да се свия толкова, нямаше да имам нужда и от жени.
lov - майстор
нед яну 12, 2020 9:35 pmAndri01 написа:
нед яну 12, 2020 6:25 pmlov написа:
То при дълбоководните гмуркания го използват като добавачен газ в смесите. И то е по причина точно, че не се разтваря във вода. И при декомпресията /изкачването обратно на горе/ бързо се отделя от кръвта за разлика от другите газове.
Грешиш!!! Използват се хелиеви смеси, НЕ водород! Справка: дълбоководните експерименти в ИО-БАН, още 80-те години!!
Остави нашите умници от ИО-БАН дето уж са измислили нещо си правено доста преди от други. Прочети че писах газови смеси това не изключва хелия и не е единствения газ в този коктеил.. А ако искаш се поразрови за най дълбоките гмуркания че сега нямам време да диря. А за да го запомня значи е имало причина. То като живееш далеч от морето не означава, че ни е забранено и не можем да се гмуркаме в дълбокото. :lol:
ben84 А що не се взривява е друга тема. Не е проблем да вдишаш както метан така и пропан-бутан. И няма да се отровиш от тях нито ще се взривиш. Просто ще си умреш от липсата на кислород ако концентрацията му в дадената смес при но само има инициатор на запалването. И то може да се получи даже само при определена концентрация.
Доста отдавна се занимавах с електролизери за пламъчно заваряване. Тъй че съм се интересувал достатъчно от възможностите на водорода. Имам такъв напълно работещ апарат собствена конструкция. :-D И не е само заради единия кеф да видя дали става а доста работа е отхвърлил. С малката подробност, че е правен преди повече от 25-6 години. Вече съм забравил даже кога. :)
Andri01 - майстор
lov,написах го на заради умниците от БАН ,а защото лично съм участвал в експерименти и натурални спускания/ не се употребява-"гмуркане" /с газови смеси. И до на дълбочини доста под 100м. А целта на газовите смеси е,не че се разтварят във вода ,а да се избегне азота,който се разтваря в кръвта.
hidrazin - майстор
Не е само до разтварянето на азота в кръвта. Появява се и HPNS
Газови смеси за дишане съдържащи водород:
Hydreliox
Hydrox
:partyman:
Andri01 - майстор
:prayer: Хубаво нещо Wikipedia, но "питай патила,не старило". В условията на сатурационни спускания и експериментални в барокамера, водорода е просто неизбежен придатък като газ .
П.С.: [-(
lov - майстор
Андри чували сме за кесонна болест нищо че сме сухоземни чеда. :lol:
ky-kyy - майстор
Ся, да не се обиждат морските, ама навремето кога учехме Одисеята, запомних едно нещо....Кога Одисей се спуснал в подземното царство, да пита тамошния социолог Тирезий, за живота вселената и всичко останало, оня му рекъл, да хваща едно гребло и да тръгва да пътува, докато не срещне хора, които на греблото, да кажат че е лопата....Демек, дето никога не са виждали море...
Andri01 - майстор
lov,съгласен съм,нямам нищо против никого. Просто...занаят. :) :partyman:
lov - майстор
Ми няма лошо тъкмо ще знаем че има човек от форума де може да помогне с нещо по темата. Аз съм любител а на сушата зор дори за дребни неща с техниката.
Andri01 - майстор
Стига да мога. Пък и не само по темата,разбира се. :) :partyman:

Тема "Захранване на електролизьор" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: