Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
"Фишерки" = дюбел скоба.
Що фишерки :? Еми така им викаха ел.техниците по обектите.
Та разполагам с този плик, обаче имам съмнение, че се късат скобите с течение на времето, щото са от кофти пластмаса. Не съм сигурен дали от същите или други бели, но се бяха скъсали всички скоби по кабелите. А кабелите не бяха тежки.

Прикачен файл:
Дюбел-скоба_.jpg

Та някой ако има опит с тази марка да сподели, да ги пазя ли или да ги Фъргам :roll:
naster - майстор
Само фишерски фишерки сме ползвали и държат, ако това отговаря на въпроса.
MIRO_073 - майстор
Стават. За под мазилката
sokolov.91 - майстор
С такива едни като тия си стопих нервите на един обект. Като тръгнеш да ги набива с чука в дупката (бетон) влизат много трудно и накрая последния половин сантиметър преди да влезе главата на скобата, дето е с часта със свинската опашка от многото бой с чука пада от дюбелната част и айде честито.
Може да са били и мента и някакви, не знам. Тогава работих с такива за първи и последен път. Видя ли ги такъв модел изобщо не ги купувам.
Иначе с ето такива

https://obobettermann.bg/djubel-za-kabelna-vr-zka.html

Преди години сме правили захранващи магистрали от СВТ 3х4 квадрата в окачени тавани по 5, 6 кабела в паралел на 1 обща скоба през 50см. Скобите и не е имало една да изпусне или да се скъса. Но в бетон. В тухла става пак, ама трябва да си играеш да дупчиш с перфоратора без удар... За в къщи става, но за на обект не е опция.
resistbody - майстор
С такива(като модел) съм брал много ядове... набия е.. и като почна да стягам се къса "опашката"... последно време за бетона ползвам едни други дето се набиват директно с кабела... ама се слагат по-начесто че им нямам доверие..
Най-яки за едни дето им викам вюрт скоби.. ама исакт отделен крепеж и малко по-бавно става ама е 50 пъти по здраво.. за пари не говорим..
Изображение

Тема "Стават ли тези "фишерки"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: