Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,
Възможно ли е да се свържат на един кабел двата електроуреда ,към бушон с мощмост 20 А,печката е със щепсел-трябва ли той да се махне и да се свъжат уредите посредством трърда връзка.
Моля да ми препоръчате читав майстор за свързване на вградена печка и керамични котлони за София.
toshetozaz - специалист
bigroni написа:
Здравейте,
Възможно ли е да се свържат на един кабел двата електроуреда ,към бушон с мощмост 20 А,печката е със щепсел-трябва ли той да се махне и да се свъжат уредите посредством трърда връзка.
Моля да ми препоръчате читав майстор за свързване на вградена печка и керамични котлони за София.
Може.20А е една идея по-слаб предпазител за усилени контакти,25 А е по-добре.Аз бих го направил с тези клеми :
http://www.tmt-elkom.com/index.php?cPat ... =4a&page=1
hidrazin - майстор
Може или не може зависи от сечението на кабела и мощността на печката (фурна + плот).
Въобще не е ясно кой какъв башон и на какъв кабел е шибнал.
Та така с лека ръка не може да се дават съвети.
:partyman:
toshetozaz - специалист
Лека,лека колко да лека?Тука хората вързаха бойлер на кабел 1,5мм,аз за една фурна и котлон няма да правя спор.Съмнявам се кабела да е толкова слаб.Предполага се,че щом фурната е на това място ,то и тока е съобразен с необходимата експлотация.
hidrazin - майстор
Предполагането и гадаенето са за врачките. Електротехниката разчита и се основава на съвсем други ... неща.
Та нека първо си види какъв е кабела че съм се нагледал на всякакви простотии.
А относно бойлер на кабел 1,5мм вземи да прочетеш темата и да кажеш кой го е свързал така...
:partyman:
nikolovvd - майстор
Не се споменава какво е жилището, че ако е някоя панелка може да стане доста интересно.
При 2.5 кв. кабел повече от 4 kW не е желателно да се включват.
При новото строителство в кухнята има прекаран 4 кв. кабел, който е специално за такива уреди.
Здравейте,
Апартамента е ново строителство и кабела беше оставен от строителя за свързване на печка
Днес ми завършиха и окачения таван,но се оказа че по него тече ток-има фаза,явно майсторчето е закачил с някоя видия кабел,как може да се реши проблема без да се кътри,възможно ли е да се разбере кой кабел е закачен тавана е 7 метра дълъг и е плътно по стената на 20 санта от тавана,кабелите минават между 15 - 30 санта ми казаха от строителя?
nikolov333 - майстор
Лошо...нищо хитро не ми идва на ум, все на къртене ми отива работата..
GalinBelos - специалист
bigroni написа:
Днес ми завършиха и окачения таван,но се оказа че по него тече ток-има фаза,явно майсторчето е закачил с някоя видия кабел,как може да се реши проблема без да се кътри,възможно ли е да се разбере кой кабел е закачен тавана е 7 метра дълъг и е плътно по стената на 20 санта от тавана,кабелите минават между 15 - 30 санта ми казаха от строителя?
Викаш майсторчето на тавана , да си оправи бакиите за негова сметка . Има начин да се намери къде ударен . Какъв е тавана ? Гипсокартон или от тия с паната ? Ако е с картон на какъв етап е завършен ?

Тема "Свързване на вградена печка и керамични котлони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: