Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Hoвoceлckи - майстор
Ако говориш за Рънара - имат точно и само 5 радио-датчика. А били й взели 2К ... :shock:
naistor - напреднал
чет сеп 10, 2020 1:26 pmNimi написа:
@naistor

1. Изходното време далеч не е нужно да е 15 секунди. Слага се колкото е нужно за съвсем спокойно излизане от жилището. Аз слагам големи времена - 120 и повече секунди защото редовно се случва да се сетиш, че си забравил нещо. Отделно от това може да се активира функция за нулиране на изходното време след затваряне на вратата. И това не ми допада зашото, редовно се случва да се сетя, че съм забравил нещо след като съм затворил вратата. Човешко е :roll:
2. Нормално е, да не кажа задължително достъпа до клавиатурата да се подсигури с обемен датчик. Paradox май няма опция да се дефинира датчик при пълна охрана да е последващ (вратата), а в нощен режим да работи като входна зона. Остава опцията да не се включва при нощна охрана. Но в такъв случай ако има прозорци по пътя до клавиатурата или около нея, те да се подсигурят с магнитни датчици за нощната охрана.
3. Щом ти предлагат оригинални дистанционни ще си включваш/изключваш нощната охрана с тях. Няма нужда да ходиш до клавиатурата :wink: Отделно от това ако имаш връзка с гаража ще си изключваш алармата преди влизане в гаража. На излизане с колата - ще си включваш алармата без да ходиш до клавиатурата.
Благодаря! Няма да слагам значи пред спални ами ще съм на дистанционни :)
naistor - напреднал
съб сеп 12, 2020 11:53 amHoвoceлckи написа:
Питащият май не минава често насам.
Защо да оспамваме темата - пишем за СОТ.
Това отгоре не е клавиатурата, ПИР е (отворен, паднали са им батериите, та ги сменявам). Случайно обаче, долният край на кутията е на нивото на легло. Горният - току под тавана :) - таванска стая.
Да - има СОД и логиката ти е естествена. Не отбеляза, че няма батерия :wink: Тя е в другата кутия с трансмитера.
минава чат пат :roll:
Благодаря за отговорите!

Тема "Окабеляване за СОТ - клавиатури" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: