Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.

Бихте ли си купили български бойлер?

Анкетата е активна до вт яну 19, 2021 6:37 pm

76%
Да, безусловно
37
18%
Да, но само висок клас или по поръчка
9
Няма гласове
Едва ли, но ще си помисля
6%
Никога
3

Общо гласове: 49

nautilus33 - майстор
Благодаря ти! Теси не ги харесвам нещо- досега, който от моите познати си е купувал, все са имали проблем. Този, нашия, е на 15 години и досега само термозащита е сменявана. Но все пак ще помисля. По-рано гледах и един 200л на сънситем, с горна и долна. Явно ще трябва да избирам в такъв слуай между Теси и Сънсистем, щом казваш, че Елдом няма да ми върши работа в моя случай, или по-скоро ще ми излезе по-скъпо.
За котела- все още се чудя, но за да сложа термопомпа след време, трябва да има изолация на къщата. Проблемът е, че е двуетажна и е на границата със съседа(тука вече излизаме от темата за бойлерите). Той има долепена едноетажна постройка, която обхваща западната ми фасада изцяло до височина около 1,5м от първи етаж. Там, изолация няма как да сложа и се чудя дали няма да остана разочарован от сметките за ток с термопомпа. Единственото, за кото се сещам е, да сложа 2см фибран отвътрешната страна на тази фасада. Та, за това съм се насочил към котел, поне на този етап.
schuldiner - майстор
LazarGanev:
Та едни такива уж дребни, но много важни подробности не можаха да ги проумеят някои за 20 години.
nautilus33:
Теси не ги харесвам нещо - досега, който от моите познати си е купувал, все са имали проблем.

За мен непростимо през годините е било отношението на търговците/сервиза. Нивото на родните инженери не може да ме изненада. От тази, а и от другата тема успяхте да ме убедите, че нашето лошо не е по-лошо от чуждото, а напротив. Склонен съм да се съглася. Ще взема да си възобновя сондажа с термална вода. После ще мисля къде да я изливам.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт яну 12, 2021 7:40 pmnautilus33 написа:
Явно ще трябва да избирам в такъв слуай между Теси и Сънсистем, щом казваш, че Елдом няма да ми върши работа в моя случай, или по-скоро ще ми излезе по-скъпо.
Това, което исках най-много да ти наблегна е за литража - минимум 200л, а за марката - въпрос на вкус. Ако ще слагаш котел - само пелетен, никакви въглища
nautilus33 - майстор
Поизчетох доста снощи и да, ще е 200л със сигурност. но щом казваш, че и при Елдом нагревателя не е на мястото си, и трябва да се купува и монтира допълнително, ще трябва да избирам между теси и Сънсистем. Благодаря за помощта.

Тема "Бихте ли си купили български бойлер?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: