• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Да питам колегите които се занимават с аларми.....какво ще кажат за смарт аларма АJAX? Датчиците на батерии,пуска се през телефона системата ползва gsm мрежата и wi fi.
addicted - специалист
Нищо не мога да кажа за Аякс, сефте го чувам, звучи като прах за пране.Ползваме само парадокс откакто съм почнал да слагам сотове. Има централки на по над 20 години които работят чудесно, само клавиатурите им вече не приемат цифри от многото ползване. Този Аякс освен да си го гледаш на телефона има ли как да се централизира и някой друг да те пази? Парадоксите също могат да ти пращат SMS-и(с допълнителен модул), имат и приложение за ползване през смартфон(с допълнителен модул, и годишна такса), имат и дистанционни, даже и такива със статус. Парадокс имат няколко централи, с различни възможности и с тях може да се изгради точната система за конкретния обект. Имат и 7 инча тъч клавиатура... Всичко има та клиента да остане доволен.
valentino76bs - майстор
В нета прочетох ,че е спечелила приз за най добра смарт секюрити система в Европа.
https://ajax.systems/
Мога да напиша на кой СОТ я видях но ще прозвучи като реклама.
Видях я на един голям обект и ми стана интересно всичко се прави през телефона.
Общо взето има някъде забутана централа не съм я виждал и пръснати датчици на батерии. Има усилватели или някакви неща на отдалечените места които са включени в тока и имат също и батерии и реагират на разклащане.
Питах колко издържат батериите на датчиците казаха до 3 години ...ама май май лъжат.
mironcho - специалист
За времето не лъжат. Там някъде е. От доста време се предлагат безжични пожарни детектори с подобен срок на батерията. Използват се главно за места, където е забравено да се изтегли кабел, за защита на временни обекти (шатри, бараки по изложения и панаири) и основно в стари сгради - музеи, къщи от едно време - паметници на културата, където е недопустимо да се кърти или полага външно каквото и да било.
Само че има една съществена разлика - какво става ако се заглуши ефира при охранителна и противопожарна известителна система ?
Личното ми мнение (с което не ангажирам никого), че изграждане на нов обект с безжични детектори е проява на мързел и некадърност от проектанта, и инвеститора.
Hoвoceлckи - майстор
нед фев 21, 2021 7:50 amaddicted написа:
Ползваме само парадокс откакто съм почнал да слагам сотове.
Други пък не :wink:
чет сеп 10, 2020 6:32 pmNimi написа:
... 99% като централи работя с CROW, щом питаш. 1% центрaли Paradox ... цъкни
нед фев 21, 2021 9:26 ammironcho написа:
... какво става ако се заглуши ефира при охранителна и противопожарна известителна система ?
Активира се зоната в централата. Както и когато падне батерия.
Имат си предимства безжичните датчици. Немалко клиенти предпочитат да наемат техниката по всякакви си свои причини. При отказ от охрана след време, монтажа остава на загуба. А и често клиентите бързат, нямат време да стоят и чакат окабеляването и свързването. С безжичните настройките си ги правиш предварително. Само монтираш и захранваш централката и предавателя. И датчиците де, но само ги закрепваш ...
Добавянето на нов също е сравнително по-лесно (и възможно) ...
mironcho - специалист
Не оспорвам предимствата, за бърз монтаж и премахване за съществуващи или временни обекти и това, че са много интелигентни и можеш през телефона да ги ръчкаш.
Не ми харесва за нов обект (като такъв възприех "голям обект" за който писа valentino76bs) да се залага от начало безжична система, колкото и модерна и със сертификати да е.
valentino76bs - майстор
Не е нов даже прекалено стар но е разположен на 70 декара с много пръснати помещения.
  • 1
  • 2

Тема "Аларма и прекъснати проводници" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: