Здравейте , имам монофазен ел двигател (помпа) за геран , който демонтирам всяка зима и монтирам през пролетта. Значи преди си го включвах с кабел в контакт , но от съображения за сигурност да не се мокри разклонителя и да стане беля, реших да извикам ел техник който да ми сложш пусков ключ ПВ. Та след като го сложи има няма 2 дни и бутоните започнаха да заяждат и да се връщат трудно в изходно положение явно ме е ментал и ми е дал старо(използвано) ПВ ..... това обаче не е толкова голям проблем. По лошото е че миналата неделя реших да сложа помпата (разкачвам само от към мотора , като съм си снимал кабелите за да не объркам нещо ) е вързах го пуснах тока и бушона изгоря ..(без ПВ-то да е натискано , включвано ) разкачих , подмених бушона тока тръгна... закачих отново бушона замина . Къде може да е проблема
според мен 100% е от ПВ-то , а дадох не малко пари да ми го монтира "ел техника" . Преди да го изхвърля и да сложа нормален ключ за лампа както съседите са направили и 4години нямат никакъв проблем , реших да попитам тук по-компетентни хора ,от къде може да е проблема и дали въобще да се занимавам с поправка.