Здравейте, нов съм тук а ме вълнува въпроса за добив и съхранение на ел енергията. Кой е най добрият начин за съхранение на ел енергия освен в акумулатор, или кондензатор. Ако например развъртаме маховик от излишък на зелена енергия и после да използваме кинетичната му енергия като я преобразуваме отново в ел енергия. Или като разлагаме водата на окси водород, който обаче е опасен и труден за съхранение. Водородна клетка, дали не би била достатъчно ефективна за оползотворяване на оксиводорода без да го съхраняваме за дълго. Аз например си зареждам допълнителен акумолатор в автомобила докато го карам из града и извън него, зареждам го и като ползвам нощна енергия, зареждам и като ползвам фотоволтаик. Имам проблем с използването на тези акумолатори за домакинска цел, а именно че като ги свържа към инвентор 12-220 волта, не знам как е правилно да ги свържа към домакинската мрежа без да използвам скъпи контролери. Та мисълта ми е какво ще стане ако пъхна извода на инвентора в един домакински контакт, дали ще връща енергията в мрежата, така че електромера да я отчита като допълнение от доставената от енергото, и сметките за ток да намалеят, или има други начини. Моля за компетентен отговор, приятно прекарване във форума на всички ентусиасти  

. Целта е да няма загуби от триене.
 . Целта е да няма загуби от триене.

нищо че плащам по евтин ток на бензиностанцията от този на доставчика, който дере кожи.
 нищо че плащам по евтин ток на бензиностанцията от този на доставчика, който дере кожи.