ср яну 08, 2025 7:26 pmgeocom написа:Точно за да намалиш кондензаторите, ама сега осъзнавам, че не е баш тъй при тоя подход. Та - действай. Интересно ми е да видя резултата .
Защо да е висока честотата - тук няма дросели или трансформатори на които да намалявам размерите - аз даже търся по-ниска да намаля загубите от превключване - най лесно е като намалиш входните кондензатори и тя ще се вдигне ама загубите ще се увеличат много.
чет яну 09, 2025 6:59 ambrum написа:Няма проблем да намаля кондензаторите оттам и капацитета и да вдигна честотата но с това няма да намали токовете които текат за заряд и разряд а те са си сериозни - просто напрежението ще се вдига или спада по-бързо. Сега като е батерия от кондензатори всеки поема част от тока. Иначе имам кондензатор 1000uF който издържа 7.7А ток при 20 килохерца но пак е доста обемист и най-важното е че е доста скъп. Изводите му са за болчета, диаметъра му е 65 мм а е висок 110мм. Като гледам и във всякаква силова електроника използват батерии от кондензатори а не единични кондензатори за голям ток.
Точно за да намалиш кондензаторите, ама сега осъзнавам, че не е баш тъй при тоя подход. Та - действай. Интересно ми е да видя резултата .
Ето какво преставлява: