Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
offvt69 - напреднал
След като стоях четири дни в Балкана без ток, реших да си купя малък генератор.
Спрях се на Райдър RD GG10 и Ziel zl2650i, който ми похвалиха.
Искам да е инверторен, преносим,около 2000вт и цена 800-900лв.
Знам китайски са ,но поне имат сервиз.
Дали някой от вас има преки впечатления от тях
Приемам всякакви съвети
Благодаря
addicted - специалист
Аз за да не отварям нова тема ще питам в тая. Какви са предимствата на инвертора? Нали всеки генератор ще създаде "перфектна" синусоида в общия случай. Защо да се "напъваме" за инвертор който да ни рисува някаква синусоида, триъгълна, ръбава, квадратна, според възможностите си?
И да кажа за райдъра. Имам двутактова резачка, имам и генератор. И двете палят от първо теглене на качката.
Резачката винаги ми е свършила работа като ми е потрябвала(дори с бензин на една година) генератора е ползван много малко, колкото за проба, не е инвертор.
barakuda - специалист
чет дек 07, 2023 4:57 pmaddicted написа:
Аз за да не отварям нова тема ще питам в тая. Какви са предимствата на инвертора? Нали всеки генератор ще създаде "перфектна" синусоида в общия случай. Защо да се "напъваме" за инвертор който да ни рисува някаква синусоида, триъгълна, ръбава, квадратна, според възможностите си?
С инвертор е по-икономичен.Неинверторния трябва да поддържа постоянни обороти за да държи 50Нz,даже и 1 лампа да си включил.А инверторния може и на празен ход да работи,а електрониката пак ще ти направи 220V i 50Hz.Т.Е.при малка консумация оборотите падат,съответно разхода на гориво.Така мисля,нямам генератор.
kartechar - специалист
Здравейте и за много години на всички! Ще използвам темата, за да помоля за съвет. Насочил съм се към покупка на генератор за инцидентна употреба в къща в Балкана - от 2-3 часа до (не дай, Боже) 2-3 дни. Категорично съм се насочил към инверторен тип, осигуряващ поне 3 кВт номинална мощност. Ще захранва хладилник с фризер, телевизор, кафе машина, циркулационна помпа, микровълнова фурна и осветление. Поради факта, че ще се ползва рядко, а може и изключително инцидентно, съм се насочил към сравнително бюджетни варианти - нещо до около 1000 лв.:
1.https://www.mashini.bg/invertoren-gener ... -4000i-4kw - фаворит ми е.
2.https://avtoinstrumenti.bg/invertoren-g ... i-ks-3300i
3.https://www.mashini.bg/invertoren-gener ... d134-3500w
И трите вида са с превключвател за икономичен режим при малки натоварвания. Шумът не ме притеснява -агрегатът ще е извън къщата, а съседи в непосредствена близост (за щастие) нямам. Наясно съм, че са китайци (почти идентични) под различни марки, но чуденката ми е свързана с това коя от тях предлага читав сервиз (гаранционен и извънгаранционен), както и части и консумативи.
Ще бъда благодарен за мнения от знаещи и впечатления от евентуални ползватели!
Ал_ - специалист
Хе, тъкмо навреме - и аз ще питам. Отдавна съм го решил, но все отлагам. Сега поне да се ориентирам какво да търся, и лека полека да действам по въпроса.
Това добро ли е като марка? Бензин, или бензин и газ? Всички ли са пригодими за автоматизация, че гледам с опции ATS и без такива?
batkoce - специалист
чет дек 07, 2023 4:57 pmaddicted написа:
...всеки генератор ще създаде "перфектна" синусоида в общия случай...
Малките генератори, които не са инверторни, създават "синусоида", която е далеч от перфектната.
Гледал съм лично на осцилоскопа.
За инверторните нямам наблюдения.

Тема "Какъв генератор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: