• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
svetla_nka8305 - помощник
Здравейте! Купихме нов вертикален бойлер на Елдом. Понеже сме на квартира решихме да купим по евтин на марката за 330 лв. Монтира ни го специалист, не сме ние. После викнахме човек, който да оправи водата, смени някои неща и така. На максимално завъртяно копчето бойлера изключва за 1 ч. и 50 Мин. Водата свършва много бързо, никакъв шанс да се изкъпят двама човека. Индикатора за топлата вода е с точки. Стрелката стига между втората и третата точка, тоест дори не стига средата на червеното. Това нормално ли е или да търся техник?
Прикачен файл:
IMG_20250104_202414_edit_738238597081099.jpg
Ето снимка
aleksnp - специалист
Не е нормално това. Да не се е извадила сондата на терморегулатора навън, при монтажа?
нед яну 05, 2025 3:43 pmaleksnp написа:
Не е нормално това. Да не се е извадила сондата на терморегулатора навън, при монтажа?
Не е. Веднага като видях какво показва стрелката викнах човека, който го свързва. Пак провери всичко, връзки, някакъв клапан и каза че така си показва не можело повече нагоре да иде стрелката, но аз нали съм жена не ми се струва да е така
шоп - майстор
Аз пък Ви се чудя след като сте под наем как купувате бойлер?!
Това е работа на хазяина и негов проблем.
aleksnp - специалист
Често така се практикува, после парите се приспадат от наема.
нед яну 05, 2025 3:57 pmшоп написа:
Аз пък Ви се чудя след като сте под наем как купувате бойлер?!
Това е работа на хазяина и негов проблем.
Хазяина ни е възрастен човек. Ще ни приспадне от наема човека. Не е в състояние да се занимава с това. И съответно това ми е още една грижа да не се окаже, че сме купили някой боклук
aleksnp - специалист
Бързво свършва топлата вода, ако има проблем с тръбичката за топла вода в бойлера. Нали е в гаранция, говорете с този, който ви го е продал.
iliya_i - майстор
3 kW / 80 литра бойлер нормално загрява за около час и 50 минути.

Можете ли да измерите с термомртър температурата на водата?

Или да отчетете показанието на водомера преди и след къпане (вкл. червените цифрички).
Chefo77 - майстор
нед яну 05, 2025 4:09 pmiliya_i написа:
3 kW / 80 литра бойлер нормално загрява за около час и 50 минути.

Можете ли да измерите с термомртър температурата на водата?

Или да отчетете показанието на водомера преди и след къпане (вкл. червените цифрички).
Не съм съгласен. Малко над час му е необходим, 110 минути са много.

Към автора - това на снимката е контактен термометър, служи за ориентир дали изобщо бойлера работи, друга работа не върши.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Проблем с нов бойлер Елдом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: