• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
вт яну 07, 2025 10:59 pmbrum написа:
Абе на мен един Елдом ми протече 2 пъти гаранционно и веднъж на същият интервал след това.
Добро утро!
То да беше само ти..., с мед да го намажеш.
И ел. частта им е тотално пор...но. Работят на магия.
:partyman:
Chefo77 - майстор
Абе на мен един Елдом ми протече 2 пъти гаранционно и веднъж на същият интервал след това. Идват, сменят кожуха и слагат старият фланец. Вторият път беше тъкмо преди да изтече 5 годишната гаранция. И трите кожуха протекоха на едно и също място - горе при термометъра.
Е как ще ти протече при термометъра, като точно при термометъра е плътна ламарината, бре?
Знаеш ли, имам една позната Десислава и тя е к**вас, значи всички Десислави са к**ви...
brum - майстор
Ся вътре какво е било - не знам. Може и някъде нагоре да е бил теча, ама всеки път от дупката за термометъра почваше да тече.

После пак Елдом си взех, ама неръждаем. Той издържа повече от ония 3те сумарно. И още си е там, ама аз не съм там вече. Т'ва щото спомена Деси-то :) .
zz_stefanov - майстор
Те в София ви продават калпавите. Моите във Варна не текат :-D
Chefo77 - майстор
вт яну 07, 2025 11:31 pmbrum написа:
Ся вътре какво е било - не знам. Може и някъде нагоре да е бил теча, ама всеки път от дупката за термометъра почваше да тече.

После пак Елдом си взех, ама неръждаем. Той издържа повече от ония 3те сумарно. И още си е там, ама аз не съм там вече. Т'ва щото спомена Деси-то :) .
Изтеглил си късата клечка просто. Аз като изгорих 4 прахосмукачки на Nilfisk, какво да кажа - как още съществуват, не знам.
2005-а взех първия. След 3 или 4 пъти смяна на кабелчета и един ключ, 2017-а го пратих в нашите. Там продължава да работи. Новият вече е първокласник, никакви проблеми (да чукна на дърво), веднъж чистен от котлен камък.
Как да кажа лоша дума? Пък и нали съм работил там 3 години, знам колко се връщаха за рекламация на заварки - смешна бройка, ама наистина смешна.
вт яну 07, 2025 11:07 pmhidrazin написа:
Абе на мен един Елдом ми протече 2 пъти гаранционно и веднъж на същият интервал след това.
Добро утро!
То да беше само ти..., с мед да го намажеш.
И ел. частта им е тотално пор...но. Работят на магия.
:partyman:
Добурето или дубрутру?!
По електро направих грешката да вляза в един от часовете и научих контактори.
От тогава насам, лекарите само аспирин изписват, аз квото и да правя, все на контактор ма избива.

Само Елдом!

пп. Чефо, не им обяснявай, няма смисъл!
iliya_i - майстор
Явно в завода правят селекция - качествените във Варна, а най-калпавите в Шопландия.
Местни шовинисти!

Обаждайте да ви купим бойлер от Варна и да пращаме по куриер. :-D
kozl - майстор
Аз купувах от магазин в Софето, за който пише, че е фирмен на Елдом :?
А по принцип ето 120 л. с 2 серпентини, нераждаем и се подгрява и от ток и от слънчев панел.

Изображение

Стрелковия индикатор кво показва хич не съм гледал, защото има цифрово показание на дисплея на контролера.
Бойлера е монтиран 2014 г. Единствения проблем към бойлера до сега е смяна на комбинирания предпазен клапан.

И още 3 Елдомски бойлера, все още работещи при роднини.
Един хоризонтален при майка ми на 20+ г. Но той работи само когато ТЕЦ-а не работи.

Най-интересно ми е с тъщата. Сменя ги през няколко години (напоследък през 3 г.) от най-евтините елдомски 80 л.
От фирмения магазин ги сменят в срок от 3 дена :roll:
Ако има гаранционен проблем обаче, не са 3 дни а ..... е не изтърпях да дочакам колко щяха да са :-D
MamaMy - майстор
ср яну 08, 2025 10:12 amkozl написа:
Ако има гаранционен проблем обаче, не са 3 дни а ..... е не изтърпях да дочакам колко щяха да са :-D
Тези покрай теб щяха да са още по-нетърпеливи. Особено ако са с добро обоняние. :rolleyes:
brum - майстор
ср яну 08, 2025 10:12 amkozl написа:
От фирмения магазин ги сменят в срок от 3 дена :roll:
При мен звънях на някой от упоменатите сервизи в гаранцията. Идваха в рамките на няколко дни и направо се качваха с резервният водосъдържател. Единствената ми драма беше как "изплискваха" тия 80 литра вода, че единият път излезе леко от банята. Ама това беше между 2007ма и 2013та по спомен.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Проблем с нов бойлер Елдом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: