Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Niksan81 - помощник
В гаража имам табло с 5 бушона, мисля по 16 ампера, но като вкарам да зареждам колата на щуко и пада централният бушон в таблото на сградата. Какъв може да бъде проблемът? Не е в колата, защото на други места зареждам без проблем.
Благодаря
hidrazin - майстор
Гаража ново или старо строителство? Демек двупроводна или трипроводна инсталация.
Кой е тоя централен бушон, бушона за гаража ли? Ако да, колко ампера е?
Колко е зарядния ток и напрежение на колата?
Ся, ... тези неща няма как да ги отгатнем.
:partyman:
С тока за бричката надвишава партидата.
"Локалното бушонче" (в гаража) е достатъчно, но панцера (главния на имота) му куца.
Niksan81 - помощник
Ново строителство. В моята сграда още сме на индустриален ток, та за там мисля е заради това, но на един приятел сградата вече имат акт 16, партиди на тока и всичко и пак пада, 5 бушона са вътре в гаража, в централното тъбло, където има 1 бушон за гаража, или както е терминът, там пада, и на двете места. Ще трябва да гледам колко са, на тях пише предполагам?
addicted - специалист
Ама колко kW е партидата? Колко ампера е бушончето дето пада в ГРТ-то?
ivanovbg - майстор
пон яну 27, 2025 8:16 pmNiksan81 написа:
В гаража имам табло с 5 бушона, мисля по 16 ампера, но като вкарам да зареждам колата на щуко и пада централният бушон в таблото на сградата. Какъв може да бъде проблемът? Не е в колата, защото на други места зареждам без проблем.
Благодаря
Същия проблем го имам като дойде щерката с електричката. Ако я включим да се зарежда и жената пусне фурната пада централния бушон.

Решение: не се готви и не се пускат всички консуматори в къщата. Оставям само осветление, телевизор, бойлер и камината на пелети. И така до сутринта :-D :rolleyes:
lyubohar - майстор
И в нашият гараж бушоните в централното табло съзнателно са сложени слаби.
За да не се ползват гаражите за включване на мощни машини.Или нещо с партидата.
Колега повика ел.техник,който му го смени с по мощен и сега не пада.
Пускаше духалка,докато си го боядисваше.
В съседен гараж има електричка с едно светещо табло за зареждане.
Вероятно и той го е сменил с по мощен.
brum - майстор
Тая електричка не може ли да се ограничи с колко да зарежда? Примерно с 3 киловата? Или не са толкова умни зарядните?
hidrazin - майстор
пон яну 27, 2025 8:31 pmNiksan81 написа:
...в централното тъбло, където има 1 бушон за гаража, или както е терминът, там пада, и на двете места. Ще трябва да гледам колко са, на тях пише предполагам?
Какво значи "и на двете места" ? :?
Да, на предпазителите пише колко са.
Обикновено е буква и цифра. Примерно С6, С10, С16 или В6, В10, В16 ...
Буквата в кривата на изключване, цифрата е максималния ток. Виж и каци какво пише.
НЕ Е от това че сте на "индустриален ток".
Като вземете акт 16 и минете на битов, никой няма да дойде и да ви смени бАшоните.
Разликата между двата тока е ... НИКАКВА. Само името и цената.
пон яну 27, 2025 8:31 pmNiksan81 написа:
Ново строителство.
Така си и мислех и затова и попитах. Класика в жанра. Инвеститорите масово са мошеници.
Въобще няма да се учудя ако в "централното табло" бАшона ти е 10 ампера, че дори и 6 ампера. :cool:
:partyman:
P.S. И пак. Погледни и пиши какво пише на бАшона. Даже за по-лесно - снимай го така, че да се вижда надписа.
kozl - майстор
Познато явление. Примерно несъгласувани проекти на електромерно табло и вътрешни табла.
Тва се получава, защото в ЕРП съгласуват само "линейните схеми" и при промени в мощностите после не се променят схемите на вътрешните табла или са вече изпълнени.

В случая по темата моето мнение е, че следва заявление за проучване за увеличаване мощността на партидата.
То при тва незаконно подменяне на предпазители в ГЕТ и повече електрички, мое ли на целата сграда да и "пада тока" :?
Последна промяна от kozl на вт яну 28, 2025 1:20 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пада централен бушон на гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: