• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
torbalan - Дървен философ
съб мар 15, 2025 12:02 pmhidrazin написа:
съб мар 15, 2025 11:44 amn_a написа:
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Хидра, веднага да си обявиш на място изричното несъгласие. Инак...
Ми тъй де, кое не разбра от червеното?
Всеки човек който си решила да снимаш, трябва да го уведомиш. И ако не мрънка - чак тогава.
Така че не, снимането на хора които могат да бъдат разпознати на снимката е по-скоро ЗАБРАНЕНО.
:partyman:
В голяма грешка си хидра. На обществено място мога да те снимам колкото си искам, колкото и да не си съгласен...

А общите части на сградите са обществено място.

Не е законно да надничам с дрон или стълба през прозореца на спалнята ти.
addicted - специалист
Последно ще добавя, пък ако не ми вярвате, се консултирайте с който знае най добре. На обществено място можеш да снимаш и записваш без проблем, ако си администратор на лични данни.
dragozow - майстор
КЗЛД ще те накара да я махнеш ако снима на съседа вратата и пусне жалба. Има си ред, за начало решение на общото събрание, не може да снимаш на съседа вратата, но можеш да снимаш към асансьорите и стълбището ако там не е на съседа вратата. Табела на видно място с това кой е администратора и къде е устройството за съхранение на записа. Понеже го играх преди няколко години, та знам. Сега ако съседите ти на етажа нямат против, може да я сложиш без да питаш никой, но е незаконно. Може въобще никой да не се оплаче.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед мар 16, 2025 10:58 amdragozow написа:
Сега ако съседите ти на етажа нямат против, може да я сложиш без да питаш никой, но е незаконно.
Уф! Не е незаконно!
Прочети пак текста, ще разбереш, че си в правото да слагаш камера, и АКО някой има възражение, той, този с възражението, трябва да го направи писмено, по надлежния ред.
А пък, ако този с възражението ти счупи камеата... ех забава
iliya_i - майстор
нед мар 16, 2025 11:08 amn_a написа:
Прочети пак текста, ще разбереш, че си в правото да слагаш камера, и АКО някой има възражение, той, този с възражението, трябва да го направи писмено, по надлежния ред.
А пък, ако този с възражението ти счупи камеата... ех забава
Кака, четеш само думичките които ти изнасят.
Ама преди тях пише "...без неговото знание..."
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед мар 16, 2025 12:58 pmiliya_i написа:

Кака, четеш само думичките които ти изна
Що бре, ти не схвана ли, че монтирането на камера върви комплект с табелка "видеонаблюдение"??
iliya_i - майстор
нед мар 16, 2025 1:11 pmn_a написа:
нед мар 16, 2025 12:58 pmiliya_i написа:

Кака, четеш само думичките които ти изна
Що бре, ти не схвана ли, че монтирането на камера върви комплект с табелка "видеонаблюдение"??
... освен в предвидените от закона случаи.
Сега ако кажеш в кой закон е предвидено, че с табелка може...
Ти си.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
С инастливи и тъпи не бива да се спори, но аз пък, кога ли съм била по правилата...
На по-предна страница вече съм цитирала...

Конституция на Република България
чл. 2 (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Ако специално някому е нужно дума по дума обяснено и съвсем натъртено, да си каже, времето и търпениетоса ми безгранични
iliya_i - майстор
Кака, аз не се смятам за умен, но думичката "ИЛИ" означава едното от двете да е изпълнено.
Ако беше необходимо да са изпълнени и двете едновременно, щеше да пише "И".
Та го разбирай като два случая:
Първи случай: Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание освен в предвидените от закона случаи.
Втори случай: Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Нещо за табелката? На кой случай и закон отговаря?
И ако не съм съгласен, нямам право да се качвам по стълбището ли?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
По 1. ако има табелка, човекът е информиран
По 2. недоволстващият трябва да изрази изрично несъгласието си
КАКВО НЕ РАЗБИРАШ?
Че не знаеш езика е ясно. "Или" означава поне едно от двете да е изпълнено. Сиреч Или да не е иформиран Или да е заявил категорично несъгласието си.

Господи!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Видео наблюдение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: