Не знам защо се хвърляте на боклуци на цената на маркови устройства заради разни псевдо-екстри. Най-евтината камера Dahua HAC-B1A21 струва под 50лв с ДДС. Опъвате един кабел за камери който е сдвоен мрежови+захранващ и е около 2лв за метър. Тук или тук примерно. До тук вече имате изградена качествена система на която екстрите зависят само от записващото устройство. Като искате екстри, сменяте NVR-a с по-скъп и готово. Ако искате сигурност на записите, инвестирате в по-качествен хард диск. По този начин имате перфектен запис дори да нямате интернет. В противен случай инвестирате в скъп интернет и отделно пак ви трябва облак за записите, а там безплатно няма или просто не струва. Вярно човек е лаком и лесно се подлъгва по екстри без да се усети, че купува боклуци, а всъщност плаща за софтуер. Все едно да си купувате все по нов Уиндос и да се надявате, че стария компютър ще стане супер само от него.
Аз поне си мисля, че по-добре да се инвестира в марков хардуер инсталиран кадърно.
Аз поне си мисля, че по-добре да се инвестира в марков хардуер инсталиран кадърно.
Последна промяна от MamaMy на съб апр 12, 2025 2:48 pm, променено общо 1 път.