• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fbr - майстор
Абе то и ракия може да си вариш, без да пречиш на търговията в кръчмите, ама като реши монопола да те посече, ще те посече през кръста.
hidrazin - майстор
чет апр 03, 2025 1:03 pmbrum написа:
Тези дето са със системи за собствено ползване броят ли се за производители? Логиката е не, защото не връщат ток в мрежата.
Технически условия за паралелна работа на обекти за производство и съхранение на електрическа енергия с електроразпределителната мрежа на ЕР Юг
Ключът за бараката се крие в думичката ПАРАЛЕЛНА...
Много от тези за собствена консумация са свързани в паралел - независимо че имат ограничители.
Демек могат да си го тълкуват както си искат.
Да не говорим и че според ЗУТ:
Чл. 121. (1) Клиент, който желае да инсталира собствен източник за резервно захранване, е длъжен да уведоми писмено оператора на електропреносната мрежа, съответно оператора на електроразпределителна мрежа, и да осигурява достъп на техните представители до резервния източник за извършване на проверки.
Забележи че е написано "собствен източник за резервно захранване" а не е написано агрегат.
:partyman:
gogo7777 - майстор
Прави се барака и към нея се приобщава централата. Няма паралелна работа. :wink:
чет апр 03, 2025 2:09 pmgogo7777 написа:
Прави се барака и към нея се приобщава централата. Няма паралелна работа. :wink:
Върху нещо подобно разсъжавах няколко секунди. Види ми се като да не е "паралелна" работа.

Ония обаче може да видят другояче- В един имот паралелно работят две електрически инсталации, примерно. Повече от сигурно знаят как Дявола чете Евангелието.
gogo7777 - майстор
Не е нужно да са в един имот.
brum - майстор
Е па паралелно е свързана и моята. Да видим до къде ще стигнат...
hidrazin - майстор
чет апр 03, 2025 5:56 pmbrum написа:
Е па паралелно е свързана и моята. Да видим до къде ще стигнат...
Е то ясно че ще е паралелно свързана. На онези "непралелните" им се нагледах на нещастието.

Не ги мислете за някакви си там тъпанари.
Даже са публикували списък с 1567 инвертора за които не се изисква доказателство за съответствие - ЦЪЪЪК

То на ЕРП-тата им писна от десети хиляди (ако не и повече) производтелченца дето цвъкат в мрежата когато и колкото могат.
Или не консумират когато и колкото трябва.

Да видим до къде ще стигнат...
Е как до къде? До цени на електроенергията първоначално х2 като нищо и х3 на малко по-късен етап. Като нищо ще стигнем и нагоре.
И напълно закономерно. Тези неща съм ги писал преди 10-тина години - кога още Тани беше модератор тук. Че и се дърлихме...
Всичко дето съм написал се сбъдва на 99,99% ...

:partyman:
fbr - майстор
Когато беше на път тази политика, в един друг форум отбелязах, че този филм сме го играли, само че в областта на земеделската продукция, т.нар. политика по самозадоволяването на предишния режим, и не е довела до нищо добро, ме направиха на нищо и половина. Като производството и търговията със земеделски стоки е в порядъци по-проста работа, от такава с електроенергия. Та така "Колкото е по-близо крахът на империята, толкова по-безумни са законите ѝ" е казал Цицерон мнооого отдавна. И е бил прав.
gogo7777 - майстор
пет апр 04, 2025 8:52 amfbr написа:
.... "Колкото е по-близо крахът на империята, толкова по-безумни са законите ѝ" е казал Цицерон мнооого отдавна. И е бил прав.
+100
От много отдавна други оратори обясняват нещата. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "EVN с пореден удар върху малките ВЕИ производители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: