• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov - майстор
Не мисля, знам трите сечения са еднакви.
Ама така е като задачката е: имам туй, ще стане ли за онуй :)
Е ако не се напъва машинката няма да има проблем при тази схема, така мисля.
hidrazin - майстор
пет апр 04, 2025 10:45 pmzz_stefanov написа:
Не мисля, знам трите сечения са еднакви.
Ми що питаш тоГАЗ ? :-D
пет апр 04, 2025 10:45 pmzz_stefanov написа:
Е ако не се напъва машинката няма да има проблем при тази схема, така мисля.
Е ами не. Въобще няма да я натовари/напъва. Просто защото като я мисли - няма да стане.
:partyman:
gogo7777 - майстор
Трафа е фабрично навит, няма да го пипам, само ще пресвържа първичните.
Въпроса ми беше за работата на трафа и дали няма да грее желязото. Няма да е електрожен. Просто искам да спася поне един от скрапа :-D
gogo7777 - майстор
пет апр 04, 2025 9:06 pmhidrazin написа:
Тези 100А не са ли малко? :weedman:
Сега като се замисля 100А ще са малко.....може би около 200А ще се черпи ако реша да правя това, което ми е в кратуната. :-D
fbr - майстор
Аз останах с впечатлението, че първичните искаш да ги свържеш последователно, а вторичните паралелно. Въобще, работата на паралелно свързани намотки по трансформаторите, създават големи проблеми. Даже намотки, които трябва да са изградени от няколко проводника, за да се докара до нужното сечение, постепенно им въртят местата в снопа, за да да могат да ги докарат до някакви поносими загуби. Така че, ако има вариант, първичните да са последователно, а вторичните да се обединяват след изправителните диоди става, другото е предпоставка за проблеми.
gogo7777 - майстор
Първичните последователно. Вторичните според мен пак последователно, но допускам и паралелно.... :)

.....да, идеята за обединяването на трите вторични след три изправителя е добра. Повече диоди, но не ми е проблем.
  • 1
  • 2

Тема "Трифазен траф захранен монофазно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: