• 1
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
8180 - майстор
viewtopic.php?p=575163#p575163
stiv1961 - майстор
Да, прочетох но Боби малко късно увеличи квотата, бях ги изтрил вече.
8180 - майстор
Късно/рано, ама Понеделник. :yawinkle: :)
Andri01 - майстор
Една за проба:

Прикачен файл

IMG_1124-1.jpg
Поета БЪЛГАРИН!
IMG_1124-1.jpg (51.9 KиБ) Видяна 2468 пъти
thinkpad - майстор
Не може ли да се направи някое скрипче за автоматично оразмеряване на снимките според страницата, така че когато се дават директни връзки към такива с таг [img] и те са с по-голяма резолюция, да не разтягат безогледно страницата? IPB, VBulletin и други го имат като функция. Сигурно има и нещо за PHPBB.
Lisko - майстор
thinkpad написа:
Не може ли да се направи някое скрипче за автоматично оразмеряване на снимките според страницата, така че когато се дават директни връзки към такива с таг [img] и те са с по-голяма резолюция, да не разтягат безогледно страницата? IPB, VBulletin и други го имат като функция. Сигурно има и нещо за PHPBB.
В друг phpbb форум съм виждал например такъв таг: [wimg=800]
alsted - майстор
Не знам къде да си сложа питането. В "Книгата", като че ли умишлено не се поглежда. Кой модератор изобщо прави нещо, кога реално има някой, към кого да се обърнеш ... мъгла.
Въпроса ми е: трябва ли все пак да се съобразяваме при качването на снимки? Гледам един чисто нов колега "насвяткал" 29 снимки за да попита за един проблем по листата. До колко изобщо има смисъл и е "нормално за едно питане" е "друга бира". Въпроса е - не товари ли излишно форума? С поддържането/обслужването му нещата са "малко трудни" и не е ли препоръчително малко да се съобразяваме с излишното му претоварване?
Някога имаше ограничение да не се качват по-големи снимки от 800/600, после беше направено машината да си ги обработва и ограничението принципно падна, но последно време явно нещо не е в ред, та може би е добре да каже, че ограничението е актуално?
Тани - модератор
А защо смяташ, че трябва да получиш отговор на секундата и трябва да знаеш, кога модераторите са на линия! Това дали са инкогнито във форума си е техен ЛИЧЕН избор. Избор, който има всеки един потребител!

Относно снимките - проблема беше по-скоро в настройките на квотата за всеки потребител. При преминаването към по-нова версия на форума, автоматично бяха настроени по-ниски от предишните квоти (които, мисля че са направо изключени и на практика няма ограничения) Ако мрънкате, че модераторите реагират в рамките на няколко часа, чак се чудя какво ще е, да сте на на наше място! Админите са заети хора и понякога реагират в рамките на ... месеца! Нека не забравяме, че това не е комерсиален сайт/форум и всичко в него е на доброволни начала!

Квоти вече няма. Всеки може да качва колкото си иска снимки.

Относно размера на снимките - когато са от външен линк, е желателно да не разширяват рамката на поста след публикуването. Проблема частично е решен, защото вече не се разширяват всички постове на страницата, а само тези с по-големи картинки. Когато са качени направо тук във форума, той автоматично ги преоразмерява , а който иска да ги види в цял размер, може да кликне върху тях.

Относно зареждането на форума - призовавам всеки да си провери размера на аватара, ако е .gif Наскоро имаше аватари с размер над 3MB, които затрудняваха зареждането на страниците през мобилен Интернет, когато притежателя на аватара е писал на страницата, която зареждаме. Аватари до 200-300 , максимум 500KB , смятам, че ще са приемлив размер!
 • 1
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

Тема "Качване на снимки - нагледно" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: