пон апр 22, 2024 9:38 pmkr1100 написа: Червения хайвер тип грахови зърна се добива от /по руски/ кита гърбуша. Това е в далечния изток и към Камчатка.Това го знам от рибари оттам. Виждал съм ял съм донесени от тях , носил съм със самолета до Варна и консерви червен хайвер и осолена риба.Та проверих от к'ви рибоци се прави червения хайвер. И какво се оказа?
Много вкусна риба, а и хайвера е ужасно вкусен.
Че се прави от поне 5 вида риби. От които kr1100 се е сетил за две, макар и с правописни грешки.
Е те за тях не го оправдавам.
Едва ли е искал да напише точно кит. Пълната забрана за промишлен улов на гърбат кит е още от 1966-та година,
Така че едва ли си е мислел че носи със самолета осолен кит и да му вика "много вкусна риба".
Е, поне е много по-близо до целта от един водолаз дето ми обясняваше че имало зелен хайвер и от каква риба го добивали.
Ноооо... пък тук един пребоядисан другар пак показва че не обича да чете, но обича да вади от контекста каквото му е изгодно.