• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mici - специалист
rulom написа:

Горния пост го писах защото винаги съм се чудил, как не ги мързи хората да питат и пишат толкова дълги теми, а в същото време ги мързи да поровят в Гугъл :? Та в тоя ред на мисли сметнах, че и магазина за левче е решение :-D
Ето какво открих на първо ровене ==>>
ТУК

ТУК

ТУК

И най вече тук.
Колега, не си прав. Търсил съм в нета, и тези сайтове съм гледал, но искам да си обясня защо става така с моето хвърчило. Не е въпроса да отида в магазина и да купя на децата нещо такова. Все пак сайтът е "направи сам".Тук скицирах ситуацията, мисля, че точно ъгълът на атака е от значение. Но колко да бъде? vanko68 предлага 30 градуса, мисля, че е малко, то е почти по вятъра. parvev, какво препоръчваш за опашката? - дължина, тежина, сила на съпротивление...? Решил съм да пробвам пак, запалих се, сигурно ще опитам и "делта"-хвърчило.

Прикачен файл

хвърчило.jpg
хвърчило.jpg (24.59 KиБ) Видяна 15417 пъти
Харалампи - специалист
От Русията купих на детето страхотно хвърчило. Прилича на птица и като подръпнеш връвта сякаш маха с криле. При първа възможност ще го наснимам и ще го покажа.
Интересно че вместо пръчки от дърво се използват връвчици залети с някаква смола. Здрави, леки и еластични. Някой има ли идея каква може да е смолата?
Колегата е прав, купуването не е решение, тръпката е да го направиш. И незнам какви хвърчила сте правили на времето с тези дървени летви, алуминиеви тръбички, бамбуци и т.н. Направил съм поне 50 хвърчила и всички са били само от папур и оризова хартия и минимум 4 пръчки с дължина от 1м нагоре, а опашката е толкова дълга - колкото е 2 пъти обиколката на самото хвърчило. Последното което направих на сина беше с диаметър 1.50м и го загубих от поглед,а силата от опъването беше толкова голяма, че почти повдигаше малкия.
emil_v r - майстор
Баси , вкара ме у спомени...
:-D
Правил съм хвърчило , после управляемо хвърчило ,
После безмоторник , после ракетопланер (излязоха на мода ... няма как )
Въздушен бой , и после 2 години бой, бой.
Най висша фаза - скоростник , дв . Супер Тигър ... дизел :-D
210км/ч второ място на републиканско -оо йе :-D
Начи едно е да пълзиш , др. да полетиш :-D
EDI - майстор
Охоо, Емо врачански, да не си бил ракетомоделист, аз 20 години се състезавах.Основните ми класове бяха S3-парашут и S8 - RC планери.Беше ли на световното 86 година в Зимница.
mici - специалист
dimitar_kodoshev написа:
.....Направил съм поне 50 хвърчила ....
Колега, сподели опит, моля, може и на ЛС. Запалих се и трудно ще се успокоя, докато не хвана чалъма...
sparklet - напреднал
Знам че темата е много стара ,но сега съм се запалила по идеята да направя на дъщеря ми хвърчило и се надявам някой с опит да се включи и да ми даде съвет как да вържа въжетата :?
  • 1
  • 2

Тема "Хвърчило" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: