• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
сръчен - специалист
bulhomes2 написа:
Ако ни обясниш какво мислиш да правиш - по ще може да ти се помогне. Досега разбрахме че ще са много отливки, трябва да е евтино и здраво. Бетон?
Формата е проста.Ето как трябва да изглежда отливката:
Изображение
Калъпа не ми е проблем,правил съм и друг път.Търся евтин и лесен за намиране материал за самите отливки.
gogo7777 20 долара за килограм ми се вижда доста.Търся по-евтин вариант.Като написах в Гугъл "формовъчна гума" не излезе нищо.
Gnus сигурно ще пробвам,но искам да видя първо дали ще мина без пробване и хвърляне на пари излишно.
gogo7777 - майстор
Като написах в Гугъл "формовъчна гума" не излезе нищо.
Може това да не му е техническото наименование, матричарите и леярите знаят за какво иде реч....така и казват, поне при нас. Тя не се лее, а се пресова при температура 150-180 градуса, при което се самовулканизира. За това те насочвам към шприцьор или към леене под налягане. Детайла не е сложен и спокойно в матрица се побират 12 бройки /за по-разпространените машини/. По-евтино едва ли има, а и стават стотици броя на ден :-D

Това някакви уплътнения ли са. Някаква здравина, топлоустойчивост и еластичност гони ли се :?
сръчен - специалист
Нали форума е направи сам,искам да си ги направя сам :)
Това ще са ролки,ще се търкалят.Хубаво е да се получат здрави,топлоустойчивоста е без значение.Трябва да имат някаква еластичност.
VLADO66 - майстор
сръчен написа:
Нали форума е направи сам,искам да си ги направя сам :)
Това ще са ролки,ще се търкалят.Хубаво е да се получат здрави,топлоустойчивоста е без значение.Трябва да имат някаква еластичност.
Със санитарен силикон няма да стане.
nikolson - майстор
Уф-ф-ф, :lol: Я виж този производител http://www.dkit.bg/index.php?option=com ... rder=aname
Той Владо го е казал. Мисля, че не се правят с леене, а с формоване/щанцоване.
Ама не знам дали силикон, или друг материал въобще. Полиамид, полиуретан, каучук. :?
http://www.chimatech.bg/catalog/bg/
gogo7777 - майстор
Със санитарен силикон няма да стане.
С никакъв силикон няма да стане работата. Не знам какво повече да предложа. За този занаят трябват доста работи за да се изработят еднакви бройки в домашни условия....и най-вече да излезне евтино с материали от железарията. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Силикон който не се събира след като втвърди?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: