Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
turbocharged - специалист
Плочките ти гланцови ли са или мат? Пробва ли да го изстържеш леко. Ножче за керамичен плот или винетки трябва да е подходящо. Като драснеш с нокът се усеща дали е надраскано (вкопано) или е наклепано с нещо (изпъкнало). Ако е надраскано няма оправяне с нищо. С каквото и да го намажеш ще си личи. Само смяна на плочката.
idlehands - напреднал
Плочките са матови, но с нокът наистина се усеща разлика - сякаш е леко вкопано, където има от тези бели линии.

Жалко! :axe: Благодаря за помощта на всички!
svetliopi44 - Чирак...
Е пробваи с лака де, не е чак толкова скъп.
Мини първо надрасканото само с тънка четка, и ако те удоволетворява ефекта ги мини всички барабар с фугите.
То е ясно че най-правилното решение е смяна на плочките, но ако не желаете може да пробвате така.
Другият вариант е да си лепнете върху плочките стандартен гръб за кухни, ще ви излезне около 100 тина лева в зависимост от десена.
idlehands - напреднал
Мисля все пак да пробвам с лака.

Единствено ме притеснява да не стане по-зле.

По принцип първият вариант, който обмислях преди да пиша тук, беше да мина драскотините с някаква сива боя (все би трябвало да стои по-добре от тези бели черти).

Но как ще се чистят после тези плочки без да се премахне боята с времето?

Идеята на лака е да замаскира бялото и по този начин да се слее със сивото, така ли?

А как ще се чисти после върху този лак?

Мерси!
svetliopi44 - Чирак...
С чистенето няма да имате проблем освен ако не жулите с някакъв абразив естествено.
Но все пак е лак и дори и при добър начален резултат може да се наложи прелакиране след време.
А вариянта за някакъв гръб стандартен защо не помислите, щото всичко друго е кърпена работа.
idlehands - напреднал
Не ми се иска да се монтира гръб, защото имам вграден аспиратор и този гръб ще го застъпи в задния край и ще стои грозно.

А цената на гърба + монтаж не мисля, че ще е много по-ниска от цената на нови плочки + труда.

Единственият плюс е, че става доста по-бързо и не създава толкова мръсотия.

Благодаря за съветите! :)
Lazy_666 - специалист
svetliopi44 написа:
Бе аз мога да му направя ,ама лошото е че моята смола не е UV устойчива. :sad:
Извинете, но защо липсата на защита от UV лъчи да е проблем? Те нали са предимно навън, а тези плочки май са в банята.
svetliopi44 - Чирак...
Lazy_666 написа:
svetliopi44 написа:
Бе аз мога да му направя ,ама лошото е че моята смола не е UV устойчива. :sad:
Извинете, но защо липсата на защита от UV лъчи да е проблем? Те нали са предимно навън, а тези плочки май са в банята.
Плочките са в кухня, а липсата на UV защита се проличава след известно време.
Смолата става леко кехлибарена(кафяво-жълтеникава) което е кофти. Поне за мен де. А и тук в Бг е мислия невъзможна да се намери епоксидна смола устоичива на UV. Виж Полиуретанова се намира но там пък са други кусурите.
Lazy_666 - специалист
#-o чукча не читател. Изпуснах момента с кухнята.
lecki - специалист
Пробвай чисто оптически да скриеш дефекта с някъкъв силиконов импрегнатор за фуги
или препарат за мебели с восък, течен парафин ... :?
Успех!

пп. Някой беше споменавал за олио за намазване на фуги ...

Тема "Изцапани или наранени плочки в кухня - почистване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: