Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
peter_m - специалист
Как може (може ли) да се премахне драскотина върху стъкло (и може ли да стане в домашни усовия). Стъклото е 1 см дебело - част от мивка за баня. Драскотината е около 2 см и е повърхностна, но много дразни, т.к. под стъклото е черно и си личи много.
BAlexandrov - специалист
С шлайфмашинка и знам че има специални пасти за шлайфане на стъкло, но нямам личен опит.
Армагедон - специалист
BAlexandrov , ако знаеш конкретна марка паста за шлайфане на стъкло моля те да споделиш, хубав бизнес ще завъртя. peter_m правил съм опити с продуктите на 3М, но резултата не покри очакванията ми.
BAlexandrov - специалист
Хората вече си го въртят :-D Предложиха ми такава услуга за предното стъкло на предишната ми кола. Проблемът е само, че ако се шлайфа много започва там да изкривява образа, което пък в случая не е важно.
Нямам личен опит.
peter_m - специалист
Моля споделете марка паста (и от къде може да се купи), също и с какво се шлайфа машина с дисъ някакъв (може ли на ръка) :? В случая това, че ще стане леко вдлъбнато, или че ще изкриви образа не е проблем. Искам само да я залича визуално, а и да не стане по-голяма.
Делян - специалист
Навремето работих в сервиз за поправка на автостъкла. Там предлагахме и тази услуга - заличаване на следи от чистачки (навремето си прибирахме чистачките на жигулитата, за да не ни ги откраднат и като забравиш и ги пуснеш ставаше мазалото). Само че каква марка беше пастата нямам никаква представа, все пак беше преди 15г. :) Гледам, че пак има такива сервизи. Може да отидеш да ги питаш за какво става въпрос и евентуално да си купиш малко количество. А се полира с кече и дрелка. Доколкото си спомням обаче ефекта не е никак поразителен - винаги остават следи под определен ъгъл погледнато. А и не съм сигурен дали няма разлика в плътността на автомобилното стъкло и това на твоята мивка.
solo5 - майстор
Делян написа:
Навремето
в този ред на мисли навремето заличавахме малки следи по стъклата на часовниците с паста за зъби
... но съм сигурен, че сега има много по-добри продукти :roll:
iavord - специалист
Чувал съм, че фирмите за оправяне на автостъкла ползват някакви смоли за запълване на големите драскотини. Най-добре питай в някоя такава.

Тема "Драскотина по стъкло ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: