Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,

Дали сте чували за храм-приюта на отец Иван ( http://svetinikolai.org/ ). Това ( http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=145176 ) е репортаж за него. А тук ( http://svetinikolai.org/dariteli.php ) пише, че имат нужда от тези строителни материали:

-Греди

-Дъски

-Гипсокартон

-Гипсофазер

-Минерална вата

-Тухли ИТОНГ

-Бетон

-Ламиниран паркет

-Покривна ламарина

-Ондулин

Някой дали може да помогне с намирането им? Ако да, може направо да се свърже с отец Иван, като използва телефоните, дадени на сайта му.
nasco2 - специалист
Вече участвах от тук беше излъчено по БТВ на 5.12.2009 в новините. http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=1&t=30416 за четвърти поредене път се организираме от онзи форум. На въпроса от какво имат нужда отец Иван отговори плодове, зеленчуци, памперси и строителни материали. Които може нека помага. Ако успеете и тук да организирате нещо пак ще помогна.
8180 - майстор
Наско,
Рибарският не се чете без регистрация.
При време опитай да споделиш по-конкретно за какво става дума и някакви по-конкретни идеи, ако имаш.
Аз доколкото разбрах, майстори си имат. Материалите са проблем.
8180 написа:
Наско,
Рибарският не се чете без регистрация.
При време опитай да споделиш по-конкретно за какво става дума и някакви по-конкретни идеи, ако имаш.
Аз доколкото разбрах, майстори си имат. Материалите са проблем.
Да. Наистина. Аз си спомням, че от вашия форум и миналата година организирахте кампания за отец Иван. Сега сте осигурили и храна. Познавате се и сега след като ти си редовен потребител тук тогава дали може да кажеш по-специфично за необходимите строителни материал. Например за какви количества става на въпрос. И всякаква друга информация за материалите, каквато прецениш, че ще е необходима.
nasco2 - специалист
Всяка година го правим по два пъти. Организацията ни е следната избираме си един човек на когото всички имаме доверие въпросният човек отваря банкова сметка и започваме набирането които както може и с колкото може. Няколко дни преди определената дата се обаждаме на отец Иван и го питаме за нуждите към момента. Неговият отговор се пише в съответната тема. Според това кои къде работи или може да осигури нещата възможно най - евтино се определя мястото на събиране обикновенно събота сутрин. Обикаляне на борси и магазини и отлитане към дома. Като предварително се договаряме и кои с каква кола ще присъства. Организацията при нас не е сложна тъи като в онзи форум съфорумците организират редовно национални и регионални срещи и се познаваме добре и лично. Там въпросът с доверието на сметкопритежателя не стои на дневен ред. И все пак за да е по сигурно в темата се побликува редовно копие от извлечението по сметката. Не знам тук как стоят нещата, ще се радвам много ако се получи нещо, ще помагам с каквото мога. Мога да ви уверя, че вътршното усещане след подобно изживяване не може да се опише. Ето един линк който се отваря това е през 2007 http://vbox7.com/play:23480b49 ето и от тази година репортажа по БТВ http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=147243

За тези години които ходим там отец Иван разшири доста домът с набирани средства по този начин. Когато отидохме за първи път там имаше място зо около30 човека в момента са над 100. Майстори си нямат. Майсторите са хората който са там и самият отец, случвало ми се е нееднократно да го намирам с тесла или чук в ръка. Тук е мястото да спомена, че в дома не се приемат само деца но и възрастни хора които помагат в гледането на децата. Не съм расист но ми направи впечатление, че за разлика от всички подобни домове издържани от държавата При отец Иван които е изцяла на издръжка от дарения ромското население е сведено до минимум.


И още нещо доста важно, при нас подркрепата на администратора и модераторите беше голяма. Темата за благотворителната акция стоеше като важна тема във всяка една дискусия и така всички я виждаха. Ако в този форум остане само тук мисля, че няма да се получи. Едва ли в говорилнята влизат толко много хора.
Наско дали си разбрал нещо ново около необходимите строителни материали?
dito - специалист
Предполагам на всеки, който прави ремонт, му остават материали. Обаче, дали някой може да осигури транспорт?

П.П. Ако някой с бусче/камионче има желание да помогне, бихме могли да се разберем да съберем материалите, които така или иначе не ни трябват и да ги превозим. Предполагам, че специално в София има доста хора, на които им е останало по нещо и може да се организираме.
nasco2 - специалист
ehriz написа:
Наско дали си разбрал нещо ново около необходимите строителни материали?


Най спешно беше ламинат и дограма. Но там постоянно се строи така, че от всичко има нужда.
chapara - майстор
Ето ви хронология на нещата,без тазгодишната акция.С Наско се познаваме много добре и сме колеги-риболовци.Там сме и по снимките.Може би,най-добрия вариант е да се говори с отец Иван :roll:

http://www.vbox7.com/play:921a6ed2
chapara - майстор
Ето и тазгодишната,видяна от моя фотоапарат:

http://gofishing.forumsclub.com/forum-f ... 428-15.htm

Тема "Храм-приютът на отец Иван" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: