Здравейте!Първият сач,които си купих бях много доволен от него,но след всяка употреба се ронеше страшно много и го изхвърлих,беше глинен. После си купих сач направен от шамотна пръст,след 10 ползвания се спука,а продавача ми беше казал,че мога да го използвам на ел.котлон.Не знам дали причината беше котлона или нещо друго,ама както и да е,сега си купих пак глинен и в магазина ми казаха,че сача не е изпечен и ми обясниха какво трябва да направя.Казаха ми да го напълня до половината с олио,и да го сложа в студена фурна първоначално на 50гр. и постепенно да увеличавам температурата до максималната.Цялата процедура продължава около 2.5ч.Въпросът ми е след като направих това изпичане,на дъното на сача по цялата му обиколка се образуваха капки мазно,все едно като гъба беше попил олиото, и от долу се образуваха капките.Значи ли това,че сача е спукан и да отивам за нов или е нормално да се получи при първоначалното му изпичане.И още един въпрос,мие ли се сача след употреба или само се забърсва с кърпа.Лек ден.
Можеш да го миеш и да го забърсваш по ресторантите само го забърсват
а вечер се мие понеже се ползва по често и той като цяло ролята е да държи
храната топла по дълго време не е странно е че се е спукал понеже познат тези които
ползва в ресторанта спука два и сега ги затопля само във фурна и няма проблем.