• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте! Въпросът ми е"изпечен сач,ползван два пъти почна да се рони отвън на дъното,как да предотвратя разпадането му???"Благодаря ви предварително
Andri01 - майстор
Паркирай го в контейнера. Явно не е направен както трябва. Сач не се мие,само се забърсва с домакинска хартия. Най-качествените са от Троян. Може да се готви в него,но се слага винаги в студена фурна - да се загрее бавно,заедно с фурната.
stamenov1 - специалист
От години ползвам троянски сачове на газов котлон, и не съм имал проблем, а за миене, ги мия както са горещи само с вода с пръскалката на маркуча на струята която прави мъгла. Водата отмива излишната мазнина, за да не гранясва когато не го ползвам дълго време. Преди това си го остъргвам с метална шпакла за шпакловка.
Новите, си ги мажа с олио докато спре да попива, и ги оставям 1-2 дена, след това във фурната ги загрявам бавно до максимума, а след това както е горещ го прехвърлям на газовия котлон на макс и така да се опече още около половин час. След това пак добавям малко мазнина.
  • 1
  • 2

Тема "Изпичане на сач" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: