Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
naughty - специалист
Колеги, как се реди рязан камък за цокъл на ограда?
Явно нещо бъркам и все не се получава читаво. Разбрах само, че не трябва да се реди в ред защото се разминава, трябва да се мешат посоките.
Друго, много ми е трудно да го подравня отгоре. Имам чувството, че ще стане най-добре ако го редя отгоре надолу по цокъла, но така ли се прави?

Дайте акъл че бастисах 5 квадрата вече :?:
Илиян Илиев™ - майстор
Аз лично не знам какво означава рязан камък, но ако пуснеш снимка на материала смятам че бих могъл да ти дам съвет.
naughty - специалист
добър коментар :)

това е рязан камък, тоест оформен на правоъгълници:

Изображение
Илиян Илиев™ - майстор
Ми трябва да редиш, така както е на снимката.

Демек решаваш колко ще ти е висок цокъла. После на тази височина ковеш един мастар към стената. Почваш си от долу на горе за да избегнеш свличане. За последния ред все ще се намерят подходящи размери. Там където не се намира доизрязваш сам с ъглошлайф и диамантен диск, който оставя достатъчно близък по вид ръб с останалите ръбове.

Да редиш по този начин без да режеш си е като игра на тетрикс - рано или късно свършва.

Аз съм редил подобен камък, но всички парчета бяха с две срещуположни страни с еднакъв размер. Демек си се редят на редове, макар и да имаше разлики до 2 милиметра, а бяха различни само по дължина.

При камък като от снимката си иска допълнително рязане, като остатъка от парчетата могат да се ползват.

Аз примерно рязах само при ъглите и около вратите, но остатъците си ги ползвах.

Това твоето определено е по-трудна задача, но с малко търпение ще стане. Имай предвид, че е най-красиво ако няма съвпадащи фуги като на снимката, поне според моя вкус. Но пък и да съвпадне някоя фуга от време на време едва ли ще се набива на очи.

Та за обобщение - закован водоравно мастар, ъглошлайф, диамантен диск и нечовешко търпение. Успех в реденето на пъзела. :wink:
naughty - специалист
мерси за коментара. май частта с нечовешкото търпение ще ми куца :shock: :shock: :?
Явно си е тетрис наистина и бая фира ще иде. но е красиво.

яко ми дупце.

мерси пак
Илиян Илиев™ - майстор
Напротив. Фира ще има малко, точно защото няма да зидаш на редове.

Всяко късче можеш да го сложиш на стената. Само търпение се иска. И спокойна ръка за прави срезове. Ако трябва вземи под наем машина за водно рязане за да си сигурен, че наистина ще имаш перфектни срезове.

Тема "как се реди рязан камък?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: