• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
вт юни 22, 2021 11:17 pmiliya_i написа:
88%.

Наздраве!
Никъф ятак не си ти!!!
Концентратите, колко по са концентрирани, толкова по малко главоболия създават при съхранение, но пък ангелите им са по щастливи.
Наздраве!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт юни 22, 2021 11:34 pm, променено общо 1 път.
iliya_i - майстор
вт юни 22, 2021 11:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ся ше обясниш ли как се постига в домашни условия, че Новоселски не вярва в науката?
То на аптеката се продава 98%, 95%, 90% и 78%, при това безакцизен.
Но вярвам, че при теб е първака на преварката, на много слаб огън. :partyman:
Последна промяна от iliya_i на вт юни 22, 2021 11:36 pm, променено общо 1 път.
вт юни 22, 2021 11:34 pmiliya_i написа:
вт юни 22, 2021 11:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ся ше обясниш ли как се постига в домашни условия, че Новоселски не вярва в науката?
То на аптеката се продава 98%, 95%, 90% и 78%.
Но вярвам, че при теб е първака на преварката. :partyman:
Не е от аптеката, разредих си го с чешмянка и си го пия бистър на сълза.
Ено време ма искаха в химията, ама ги финтирах, че ма влечеше малко повече физиката.
Сирец е, събрано за консумация- отлежал дестилат.

Да, казанджията е познат, та ме търпи да го цънцъриме, хахаааа. Само промишлени колони имат дебит да вадят висок градус. На селския казан става бавно, макар и с тарелки да е.
miroki - майстор
На казаните които ползвам рядко вадя такъв градус, но и си приготвям материала на 20 градуса. А първака го вадя без преварка, да не се омеси с дестилата. И после след 2,5-3 литра, пускам преварката и от там тръгва на по-нисък градус.
То и моя казанджия ми е познат и сме съседи от деца (съседната къщата ни е селският казан :) ).

По принцип викаме сирец на полученото от първото варене. А дестилат на това, като преварим сиреца и му махнем първак си го отсечем на желан градус.
Грешка на езика. Прав си.
Сирец 1 отива за втора варка.
Там имаме първо първак, естествено, после дестилат, после сирец 2, после.......и тн.
Това, което показах, е с косвено измерени 88% алкохол и си е отлежал дестилат, който разреждам за консумация.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ракия?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: