Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Ivo_Dinkov - специалист
Така е, като пиша от позицията на лаик :roll:
Вратата на терасата първоначално се затваряше малко трудно, после по- трудно и накрая- дооста трудно. Викнах двама различни майстори- единия много похвален, а другия ми прави остъклението на терасата- и двамата независимо един от друг пробваха по идентичен начин да регулират, накрая поставиха еднаква диагноза- вратата е станала дъгообразна, на моя език това е 'изметнала се е' :-D

Прозореца в детската се затваряше лесно, но духаше отвсякъде. При регулиране на затварящите 'езичета' , почна да се затваря плътно по вертикала, но в хоризонтала пак духаше, само в средата, а затварянето постепенно стана все по- трудно- дръжката вече не можех да я сваля във вертикално положение.
Свалихме цялото крило, огледахме всичко и се оказа, че обкова е леко 'настрани' на 2 места, като посукан по ъглите. След пренареждането му почти нямаше разлика, освен по- лесния ход на дръжката. Лепнах от уплътненията за прозорци на контактната площ на крилото с касата и духането изчезна, уплъненията са в цвета на дограмата и не се виждат, но дограмата определено ще я изхвърля при първа възможност.
Не изключвам и нерамотен монтаж като причина, но 'на пипане' профила изглежда доста зле в сравнение на дограмата Века, която сложих на терасата- тя е доста по- масивна.

Дограмата е правена от фирмата на предишния собственик на жилището, монтирана е от негови работници 'като за него', но явно са му имали зъб :weedman:

Извинявам се за лаишките обяснения :roll:
tarlyo - специалист
В къщи съм с вайс профил 3 камерен. Имам балконски врати и прозорци с механизми за двуплоскостно отваряне. Аз си я монтирах. Всичко се затваря и уплътнява нормално, не духа от никъде. Виждал съм дограма Саламандър, която е "изметната", както ти казваш. Така, че повярвай на Павката, че лошия монтаж може да прецака и най-хубавата дограма и обратното.
fox_vt - майстор
По темата да можеш ако не си с две леви разбира се,накратко стъпките са следните-намираш права широка отвертка,секач от автоматична ножовка или длето като най хубаво става с секача и още един човек.От долната страна на стъклопакета имаш пласмасова лайсна подпъхваш леко секача в средата на просореца и без да отпускаш натиска дърпаш на горе докато отщипе,много е важно да не отпускаш натиска към стъклото със секача че може да отплесне и чао стъкло.След като махнеш долната лайсна махаш и двете страничните и като извикаш помощника да подпира стъклопакета махаш и горната.Преди да смъкнеш СП забележи къде са подложките от четирите страни за да можеш после да го сглобиш.Слагането на новия СП е по обратен ред като внимаваш К стъклото да е отвътре то си пише на етикета.Защипването на лайсните става с малко парче летва или трупче и чук,като подпираш трупчето на лайсната и го държиш колкото се може по близо до стъклото чукаш с чука.Трябва да внимаваш да не удариш стъклото и ако лайсната не иска да защипе някъде значи ти се е изместила подложката,сваляш лайсната наместваш и пак пробваш.Това е с две думи аз сам съм се учил и да ме извиняват тези които се занимават с това ако съм объркал някой термини.Иначе аз също съм със троен стъклопакет обаче щом дограмата ти е с двоен не можеш да сложиш троен без смяната и.
svg - специалист
Добър вечер и наздраве :)))

Да попитам и аз, като човек НЕ разбиращ от дограми.
Дограмата у дома е PVC REHAU. Не съм бил тук, когато е монтирана но за след 6-7 години, нямам оплаквания. Прегледах темата и всеки коментар в нея. Останах с впечатление, че за МОЯ случай, да сменям стъплопакета с КА стъклопакет ще е излишно, а именно...
В една от стаята в която се спи, прозореца е близко до леглото. Дали ще е по-добре да сложа външни щори? И ако да, AL или PVC. В друга стая, има PVC но леглото е срещу прозореца и по не се усеща... Какво бихте ме посъветвали, да сменя стъклопакета или външни щори? Ако е ѝ двете...то ще изчакам до пролетта, за да има финанси.

Въпрос 2: стаята за която питам, гледа към булевард с пешеходна зона, а в нея си пия питието, вечер, след работа. Притесняват ме случайните погледи на минаващите. Нищо лично но... Та, има такива стъклопакети, през които от вън на вътре не се вижда /при изключено у дома осветление. Има ли фолио, което е със същия ефект?!
Благодаря, на отзовалите се!
Наздраве!
lov - майстор
За щорите.
Вършат си работа както за обезшумяване така и за изолация. Напъни се за алуминиеви. Причината да давам този съвет е че вече бера ядове след около 15 години с PVC щори. Прозорците са западни и от слънцето най долните ламели почнаха да се чупят. Защо най долните. Защото щората не се прибира нарочно цялата и най много тях ги е огрявало. По тази причина вече съм подменил на всичките по няколко ламели. На пролет и аз съм планувал да ги подменя с алуминиеви. На другите прозорци съм с алуминиеви почти на същата възраст и нямам никакви ядове с тях.

Тема "Смяна на стъклопакет на PVC дограма" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: