Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,

споделете мнението си за монтирането на вграден хладилник до вградена фурна :?:
Какви са плюсовете и минусите?

Предварително благодаря!
maroka - специалист
Няма от какво да се притесняваш, ако визираш охлаждането на хладилника. Конструкцията на шкафа (която можеш да видиш в Нета) като цяло обособява самостоятелен обем за електроуреда и циркулацията.
Не знам каква е конфигурацията при теб, но чисто функционално е добре до фурната да имаш шкаф с механизъм за бутилки, или шкафове за посуда.
За повече инфо и коментари, дай и повече подробности :)
Все още нямам конкретен проект - колебая се между две колони - хладилник и фурна с мировълнова. Тъй като се опитвама на малко място да събера всичко :) И ме посъветваха хладилника и фурната да не са един до друг, защото фурната като се нагрее и ще влияе на изстудяването на хладилника.
naB4o - специалист
При мен са свободностоящи уреди, без нищо между тях. Вече 5-6 години са така и нямам проблеми. Недостатъка при мен е малкият луфт между тях и падането на манджи от готвенето на котлоните. Не съм имал проблем с функционалността на уредите поради разположението им един до друг. И двата бяха купувани нови и не са топ марки. И аз бях скептично настроен, но рискувах и при мен няма проблем, или поне за сега.
maroka - специалист
С реалната ситуация, описана от naB4o и сам ще прецениш, че тези "съвети" са в категорията градски митове :)

А за твоят случай конкретно - вградената фурна е изолирана. Поради горният плот, както и конструкцията на шкафа колона. Реално погледнато топлината от фурната няма как да стигне до кондензатора на хладилника. Самата фурна не си мисли, че отделя кой знае колко топлина. Прост тест: на обикновена печка пусни фурната на 200 градуса и застани над охладилният отвор в задната част. Сам ще се убедиш каква топлина се отделя. И всичко това за около час-два на ден. Време, в което хладилника ти може дори да не охлажда :)
По-високата температура в помещението не възпрепиятства процеса на охлаждане, просто го удължава. А в крайна сметка хладилника е предназначен именно за това :)

Тема "Хладилник до фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: