Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
fox_vt - майстор
Някой ползвал ли е тези лепила за стъкла. За авто стъкло става на въпрос. Фалшиво ли е или върши работа и колко време издържа ако работи.
Пп за пукнатини имам предвид
kolev_k - специалист
де ги има да си купим и да пробваме,пък ша споделим резултата
iliya_i - майстор
Т.к. явно никой не го е ползвал, да споделя моите впечатления, от преди около 25 години (някъде 95 - 96 година - едни от най-бедните, и още по пътищата баха предимно Москвич и Лада, а аз с кола от източна азия), като индиректен ползвател.
Имах пукнатина от 5 см, почти зад огледалото за обратно виждане. Прочетох обява за такова лепене. Отидох. Тогава тези продукти тука не се продаваха, а интернет немаше. Човека обяснявваше, че лепилото му го прашат от САЩ.
Първо продиваше в долния край на пукнатината с нещо като Дремел и зъболекарско борче. Но т.к. от натиска пукнатината се продължаваше надолу, направи още 2 дупки докато се спре. И порастна на около 7 см. Пукнатината беше само на външния слой на триплекса. После пълни с това лепило. Резултата беше, че пукнатина не си личеше, но се виждаха трите дупки от по милиметър, дето е мазало борчето. След 3-4 години, вече пукнатината се забелязваше, ако знаеш къде да се вгледаш. Така я и продадох.
И понеже говориш за пукнатини в множествено число, които не знам колко са дълги, сега не бих си го причинил.
Ако разбира се колата не е някой екзотичен модел бих потърсил втора употреба или ново.

п.с. Последните 20 години си купувам коли, дето като застанеш край пътя, ще минат за 5 минути поне 5 от същия модел. И моргите и магазините пълни с евтини части за тях.
tysonlkr - специалист
Кавото и лепило да използваш пукнатината все ще се забелязва. При проверка от контролните органи могат да спрат колата от движение за спукано стъкло.
Най добре го смени с ново. :wink:

Тема "Лепене на стъкло-пукнатини" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: