• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
i486 - специалист
чет сеп 08, 2022 7:28 amkozl написа:
Последно преправях плафончета на задния номер на колата. Направили ги с некви пластмасови куки на клик система. Бърз и лесен монтаж. Като престои пластмасата става чуплива и следва неуспешен демонтаж, примерно за подмяна на крушка.
Аз съм на трета смяна. Две от тях сами си паднаха.
Пластмаса и клик система. Мислено е само за бърз монтаж. Я вече страдам и от други такива клик сглобки по Партнера :xplode:
Преди него имах пежо 305. И кликовете беха поносмо малко. Повечето сглобки с винтове (рапидки), но тва си беше, а са ке се накликаме :motz:
Ако говориш за лампите за осветяване на задния номер ще ти кажа много лесно решение. Направих го преди 2-3г точно с Пежо - просто си купуваш оригинални, нови. Може да има разлика за моделите, но в моя случай струваха около 4лв заедно с крушката вътре! Тъй че провери да не се изненадаш, че не е трябвало да откриваш Америка с лепилото.

PS: Проверих ей сега как са цените - поскъпнали са до 5.50лв. Обаче в Autodoc откривам същите, само че не оригинални, а от всякакви алтернативни производители и цени 8, 14, 17, 18лв...
kozl - майстор
Моите са >20 лв. До сега съм купил 2 бр., а един е ремонтиран с шина от метал, закрепена с малки рапидки.
Лепенето бе неуспешно.
i486 - специалист
Заради пластмасите ме е страх да ходя на майстор ел. техник, че имат навика да работят с голям замах - дърпат и ръчкат сякаш не са виждали чупене на пластмаса.
i486 - специалист
Направих някакво залепване с тубичка 2г Loctite. Дано е станало що годе здраво. Иначе за типа пластмаса открих надпис: PC7ABS
  • 1
  • 2

Тема "Здраво лепило за пластмаса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: